Przepisy: Dla rodziny

Chrupiące łódeczki z ziemniaków z grilla

  • łatwe
  • powyżej 60 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: lunch

Liczba osób: 4 osoby

Głowne składniki: warzywa , nabiał , inne,

Sposób przygotowania: z grilla


Składniki:

-8 niewielkich ziemniaków
-50g roztopionego masła
-3 cebule
-szklanka startego żółtego sera
-50g salami

Sposób przygotowania:

1.Obierz i pokrój cebulę w półtalarki,a salami w paski.
2.Nakłuj ziemniaki widelcem i piecz w piekarniku w temp. 200̊ stopni przez godzinę.
3.Wystudzone ziemniaki przekrój na pół i wydrąż miąższ,zostawiając ponad 0,5cm tuż przy skórce.Natrzyj wnętrze ziemniaka roztopionym masłem.
4.Rozgrzej grill i ułóż ziemniaki na ruszcie odkrojoną stroną do dołu.Grilluj przez 10-15 minut.Odwróć i grilluj przez kolejne 5 minut.
5.Przypraw łódeczki solą i pieprzem do smaku.Napełnij je dodatkami:salami,cebulą i serem.Następnie grilluj je przez ok.10 minut,aż ser zacznie się topić.Podawaj gorące.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj