Przepisy: Dla rodziny

Pstrąg zapiekany z pieczarkami i pomidorami.

  • średnie
  • do 60 min

Koszt przygotowania: drogie

Pora dania: obiad

Liczba osób: 2 osoby

Dieta: wegetariańska

Głowne składniki: warzywa , ryby i owoce morza,

Okazje: przyjęcie , Boże Narodzenie , piknik,

Sposób przygotowania: pieczone


Składniki:

2 sztuki pstrąga- wypatroszone i oczyszczone
250 g pieczarek
1-2 pomidory
1 cytryna
2 cebule
2 małe ząbki czosnku
łyżka oleju
10 dag masła
przyprawy: papryka słodka, tymianek, rozmaryn, sól, pieprz lub gotowa przyprawa do ryb

Sposób przygotowania:

Pstrągi umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, a następnie skropić połową cytryny, natrzeć solą, świeżo zmielonym pieprzem i pozostałymi przyprawami. Odstawić pod przykryciem na kilka minut do lodówki. W tym czasie na maśle podsmażyć posiekaną cebulę oraz obrane i pokrojone pieczarki. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, ułożyć warstwowo podsmażone warzywa i pstrągi. Na wierzchu umieścić sparzone i obrane pomidory oraz plasterki cytryny.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza. Piecz 30 min. W czasie pieczenia. Po wyjęciu piekarnika można ozdobić bazylia lub natką pietruszki. Podawać na gorąco.
Smacznego!

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj