Przepisy: Dla rodziny

Kapuśniaczki świąteczne

  • średnie
  • do 60 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: kolacja

Liczba osób: 4 i więcej

Głowne składniki: mąki, kasze, makarony

Okazje: przyjęcie , Boże Narodzenie , sylwester,

Sposób przygotowania: pieczone


Składniki:

- 0,5 kg mąki
- 50g drożdży
- 3 żółtka
- kostka margaryny
- śmietana ( tyle ile wchłonie mąka)

Sposób przygotowania:

Wcześniej ze szklanki grzybków przygotowuję farsz.
Składniki na ciasto wyrabiam wszystkie razem i wałkuję na kształt prostokąta. Układam na środku farsz i składam na pół. Brzegi dociskam widelcem. Wierch smaruję jajkiem lub mlekiem. Kroję na małę kapuśniaczki, układam na blasze wyłożonej pergaminem. Odstawiam na 20 min. do wyrośnięcia. Piekę ok. 30 min w temp. 180 stopni.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj