Przepisy: Dla rodziny

Dżem z arbuza

  • łatwe
  • do 60 min

Koszt przygotowania: tanie

Liczba osób: 4 i więcej

Głowne składniki: owoce

Sposób przygotowania: gotowane


Składniki:

- 80 dag arbuza
- 335 g cukru
- 1 cytryna
- 1 pomarańcza
- cukier waniliowy ( 16 g)
- żelfix 3:1

Sposób przygotowania:

Wyjąć miąższ arbuza. Pozbyć się pestek. Rozdrobnić najlepiej blenderem. Żelfix dokładnie wymieszać z arbuzem, sokiem z cytrusów oraz otartą skórką z cytryny. Zagotować ciągle mieszając. Dodać cukier oraz wanilię. Zagotować ponownie i gotować około 2 min. ciągle mieszając. Zdjąć z ognia i mieszać aż piana zniknie. Gorącą konfiturę nakładać do słoiczków. Odwrócić na ok. 5 min. dnem do góry. Gotowe.
Życzę smacznego :)

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj