Przepisy: Dla rodziny

Kurczak z malinami i brzoskwiniami.

  • łatwe
  • do 60 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: obiad

Liczba osób: 4 osoby

Głowne składniki: mięso i podroby, owoce,

Sposób przygotowania: smażone


Składniki:

Składniki:
• 1 podwójna pierś kurczaka
• Sól, pieprz
• Curry
• Olej
• Mleko
• ½ główki sałaty
• 2 brzoskwinie
• 15 dag malin
• 15 dag sera feta
• Po 2 łyżki majonezu i śmietany

Sposób przygotowania:

Przygotowanie:
• Pierś umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem i curry, zalej odrobiną mleka. Odstaw na 2 godziny, aby mięso skruszało. Osusz, smaż na łyżce oleju po około 10 minut z każdej strony.
• Pierś ostudź, pokrój w plasterki. Sałatę opłucz pod bieżącą wodą, osusz na papierowym ręczniku kuchennym. Porwij na mniejsze kawałki, wyłóż nimi półmisek.
• Maliny opłucz, osącz. Brzoskwinie umyj, pokrój w półplasterki.
• Plastry mięsa ułóż na sałacie, obłóż owocami, posyp pokruszoną fetą. Polej sosem z majonezu, śmietany soli i pieprzu.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj