Królewski krem szparagowy z mięsem drobiowym

  • średnie
  • do 60 min

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: lunch, obiad, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Głowne składniki: warzywa , nabiał , mąki, kasze, makarony, mięso i podroby, inne,

Okazje: przyjęcie , urodziny,

Sposób przygotowania: gotowane


Składniki:

1 pierś z kurczaka
ok. 250 g świeżych szparagów
2 łyżka masła
1-2 łyżki miałkiej mąki
biały pieprz
gałka muszkatołowa
sól
1 żółtko
około 125 ml śmietany
szczypiorek

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka gotujemy powoli do miękkości w posolonej wodzie. Szparagi obieramy i gotujemy do miękkości bez główek. Główki gotujemy osobno.
Z masła i mąki przygotowujemy jasną zasmażkę, którą przyprawiamy, zalewamy wywarem z piersi kurczaka i wywarem ze zmiksowanymi szparagami. Dobrze zagotowujemy i odcedzamy.

Do kremu dodajemy pokrojone mięso z piersi kurczaka, ugotowane główki szparagów i dolewamy śmietanę z żółtkiem.

Przed podawaniem dekorujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj