Przepisy: Dieta mamy karmiącej
Królewski krem szparagowy z mięsem drobiowym
- średnie
- do 60 min
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: lunch, obiad, kolacja
Liczba osób: 4 osoby
Głowne składniki: warzywa , nabiał , mąki, kasze, makarony, mięso i podroby, inne,
Sposób przygotowania: gotowane
- Autor: eBobasowaKuchnia
-
Ocena:oceń
Składniki:
ok. 250 g świeżych szparagów
2 łyżka masła
1-2 łyżki miałkiej mąki
biały pieprz
gałka muszkatołowa
sól
1 żółtko
około 125 ml śmietany
szczypiorek
Sposób przygotowania:
Z masła i mąki przygotowujemy jasną zasmażkę, którą przyprawiamy, zalewamy wywarem z piersi kurczaka i wywarem ze zmiksowanymi szparagami. Dobrze zagotowujemy i odcedzamy.
Do kremu dodajemy pokrojone mięso z piersi kurczaka, ugotowane główki szparagów i dolewamy śmietanę z żółtkiem.
Przed podawaniem dekorujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Wyszukaj przepis
Zastanawiasz się, Jakie są pierwsze objawy ciąży? Wczesne symptomy mogą być zróżnicowane i...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub