Jaki język obcy dla malucha?

Wysłane przez mijama 

mijama (offline)

13-10-2021 09:46:04

Lublin
Czy wasze maluchy uczą się jakiegoś języka? Jeśli tak, to jakiego? Od kiedy zapisać na naukę? Czy warto? Czy w ogóle taki maluch jest w stanie coś wynieść z takich zajęć?

mijama (offline)

18-10-2021 06:59:20

Lublin
Moje dzieciaki już w żłobku uczyły się języka smiling smiley Im wcześniej, tym lepiej. Dzieci do trzeciego roku życia chłoną wszystko jak gąbka smiling smiley Nie zastanawiaj się ani chwili. W dzisiejszych czasach angielski to podstawa. Osobiście uważam, ze jeden jezyk to zdecydowanie za mało. Potem warto pomyśleć o jeszcze jakimś jezyku...a najlepie to zapisać dziecko do przedszkola takiego jak np.:
itsw.edu.pl/przedszkole/

Blanka12 (offline)

09-11-2021 11:07:06

Warszawa
Pewnie, że warto i czym wcześniej, tym lepiej. Moje miało już w żłobku. I zdecydowanie polecam. Osłuchanie się z językiem i akcentem jest bardzo ważne i z czasem ciężkie do nadrobienia. Tylko małe dzieci mają szansę uczyć się w bardziej naturalny sposób. Tu już masz polecone wyżej itsw.edu.pl i ja bardzo polecam.

aleks86 (offline)

10-01-2022 08:33:02

Na początku najlepiej zainteresować się angielskim. Dość prosty i przydatny jest także hiszpański

MartaKoska (offline)

21-10-2022 15:08:04

Piekary Śląskie
Najlepiej chyba pomyśleć o angielskim winking smiley Jakby nie było jest to najbardziej uniwersalny język winking smiley
Chcesz pisać na naszym forum? Załóż konto w 3 minuty i dołącz do nas już dziś!.

Kliknij żeby zalogować

Forum eBobas.pl - Statystyki

Globalne
Wątki: 5835, Posty: 1445079, Użytkownicy: 73585.
Ostatnio dołączył/a Olivia1234.

Statystyki tego forum
Wątki: 156, Posty: 2046.