opieka nad dzieckiem u siebie w domu

Wysłane przez szymon23 

szymon23 (offline)

12-01-2012 16:21:21

Kielce
Jestem mamą 13 miesiecznego synka. Aktualnie przebywam na wychowawczym. Przyjmę do siebie dziecko, które będzie chciało wychowywać się w wesołej atmosferze z moim synkiem . Może liczyć na domowe obiadki i dużo spacerów (w okolicy Park ). Oczywiście w czasie ewentualnej choroby zapewniam opiekę smiling smileygotowanie obiadków dla dzieci, zajęcia plastyczne (malowanie, plastelina, modelina inne) dobra organizacja pracy, dom pełen ciepła i zabawek edukacyjnych dostosowanych do wieku dziecka Co o tym myślicie?

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-01-12 16:22 przez szymon23.

2o2_pl (offline)

03-08-2012 15:49:37

Warszawa
fajnie winking smiley nie dość, ze dziecko rozwinie umiejętność pracy w grupie to i będzie miało bezpieczeństwo i prawie całą uwagę skupioną na sobie, za takimi rozwiązaniami jestem jak najbardziej

Rabatka (offline)

12-08-2012 18:03:52

Warszawa
Pomysł jak najbardziej ok, szczególnie jesli trafi się na fajnych rodziców, mieszkających blisko. Znajdą się pewnie też jakies minusy, ale wydaje mi się, że wszystko jest do dopracowania. Dziecko będzie miało kontakt z innym dzieckiem, społecznie i emocjonalnie napewno mu to pomoże. Poza tym mama jako opiekunka będzie miała poczucie spełnienia i to też jakis sposób nie tylko na zarobienie dodatkoych pieniążków, ale i sposób na monotonie i nudęsmiling smiley

Klaudia12 (offline)

17-01-2013 13:18:42

Lubowiec
Również uważam że to fajny pomysł i nawet sama się nad tym zastanawiam czy czegoś takiego nie zorganizować

MamaEli (offline)

11-02-2013 11:38:11

jest to fajne rozwiązanie ale chyba wolałabym dziecko prowadzić do żłobka ponieważ tam jest profesjonalna opieka, pielęgniarka kucharki które znają się na żywieniu. Jeżeli znałabym dobrzę matkę która miałaby się zajmować moim dzieckiem to może by się zdecydowała ale jest to ciężka sprawa

martya (offline)

26-05-2014 09:26:27

Rynek
MamaEli
jest to fajne rozwiązanie ale chyba wolałabym dziecko prowadzić do żłobka ponieważ tam jest profesjonalna opieka, pielęgniarka kucharki które znają się na żywieniu. Jeżeli znałabym dobrzę matkę która miałaby się zajmować moim dzieckiem to może by się zdecydowała ale jest to ciężka sprawa
zgadzam się, może jest to dobry pomysł, jednak moim zdaniem mamy muszą się dobrze znać, żeby zaufać sobie nawzajem smiling smiley

kamylkut (offline)

24-09-2018 22:05:27

Rzeszów
Witam Jestem z wykształcenia pedagogiem a z zamiłowania nianią. obecnie zajmuję się swoim, prywatnym dziecięcie, które ma już 10 miesięcy. Obecnie szukam dorywczej pracy, która umożliwiłaby mi pozostawanie ze swoim dzieckiem dlatego też zastanawiam się nad podjęciem opieki nad innym dzieckiem u mnie w domu. Proszę o uwagi rodziców, którzy mają swoje zdanie odnośnie takiej formy opieki nad maluszkiem (maluszkami) jak i inne nianie, które być może same mają podobne doświadczenia

todarek12 (offline)

23-10-2020 08:18:28

Górna Niwa
Gdyby potrzebny był nowy fotelik samochodowy dla dziecka, to polecam [link widoczny po zalogowaniu]. Ma tę ważną zaletę, że można go używać również jako nosidełka, więc to bardzo wygodne rozwiązanie. żartowniś
Chcesz pisać na naszym forum? Załóż konto w 3 minuty i dołącz do nas już dziś!.

Kliknij żeby zalogować

Forum eBobas.pl - Statystyki

Globalne
Wątki: 5891, Posty: 1462569, Użytkownicy: 73604.
Ostatnio dołączył/a dagula.

Statystyki tego forum
Wątki: 52, Posty: 369.