Wpływ stresu na wygląd skóry

Wysłane przez Babiloon 

Babiloon (offline)

21-05-2017 01:20:17

Jastrzębie-Zdrój
Jak wielki jest wpływ stresu na wygląd? Większy niż niewysypianie się, czy niekoniecznie? Obawiam się, że sytuacja stresowa, jaką mam teraz, może się mocno odbić na moim wyglądzie a wolałabym tego uniknąć.

ksutk574 (offline)

22-05-2017 10:50:51

Łódź
To zależy od osoby. Moim zdaniem ma duży wpływ - Kiedy patrzę w lustro po stresującym dniu i porównuję twarz z jej np. weekendowym wyglądem widzę dużą różnicę. Z tym, że nie chodzi tu konkretnie o skórę (to raczej w dłuższej perspektywie czasu widać), a o spięcia mięśni. Twarz robi mi się jakaś taka nadęta, usta mam ściśnięte (nieświadomie) i przez to małe i wąskie. Nie za dobrze wtedy wyglądam.

Mami1989 (offline)

20-06-2017 15:39:29

Warszawa
Hej, myślę że mega ważne jest, żebyś w takiej sytuacji o siebie przede wszystkim zadbała, bo stres odbija się nie tylko na ciele ale przede wszystkim na psychice..
Mózg w sytuacji stresowej jest aktywny, ciało i mięśnie są spięte, to wszystko ma wpływ... Mi pomagają mega proste rzeczy- iść pobiegać chociaż na chwilę, rozładować to napięcie. Położyć się na 15 minut i skupić na oddychaniu, żeby nie myśleć, zatrzymać ten potok myśli. Zrobić sobie kąpiel z pianą i wypić jakieś dobre winko. To są takie może banalne rzeczy ale mnie dosłownie ratują przed rozsypką w tych etapach w życiu kiedy mam za dużo stresorów.Najtrudniej się zatrzymać, ale to bardzo pomaga. Nie martw się o to czy to się odbije na ciele, tylko skup na tym jak możesz w ten stres wnieść nieco relaksu, jak sobie samej pomóc, chociaż odrobinę, a ciałko na pewno się odwdzięczy smiling smiley Bądź dla siebie dobra jak najbardziej umiesz w ten trudny czas:-)

WikaAnia (offline)

25-07-2017 11:21:39

Bydgoszcz
na pewno stres ma wpływ na nasze zdrowie i wygląd, moze on na przykład nasilać objawy róznych chorób, takich jak łuszczyca, więc na pewno nie jest to bez znaczenia

molka228 (offline)

08-08-2017 15:27:39

Strzała
Bardzo duży. Moja siostra prawie całą ciążę siedziała w domu i stan jej ery jest teraz o niebo lepszy. Aż cała promienieje

Vanila (offline)

18-09-2017 16:11:46

Kraków
Stres wpływa na cały wygląd kobiety negatywnie sad smiley jak dzieciaczki były małe, to było najgorzej, cały czas się czułam brzydka i miałam taką szarą skórę i dużo więcej pryszczy.

pomidorkowa (offline)

18-05-2018 18:12:49

Bydgoszcz
Oj to prawda... stres to jednak jest przekleństwo. Moze mega pokrzyżowac plany... zarowno jesli chodzi o mentalnosc jak i pozostale procesy. Jednak organizm to spojnosc - kazdy element moze miec wplyw na drugi i to znaczaco. W styczniu jak bylo cisnienie w robocie to chodzilysmy z kumpela do Centrum Medycznego Bieńkowski na terapie lampą dermalux, ktora działa zarowno na poprawe jakosci cery, ale tez dziala relaksujaco - odpreza i pozwala sie wyciszyc

miskowka222 (offline)

30-05-2018 19:20:05

Bydgoszcz
Skora to mam wrazenie ze w ogole zyje swom zyciem... a jak czlowiek jest w stresie to wtedy dopiero sie zaczyna jest taka nienaturalnie przyciemniona, dretwa no pozbawiona jakiegokolwiek blasku. Tym bardziej jak sie zycje w stresie i ciaglym biegu powinno sie ja regularnie nawilzac i oczyszczac, bo to tez przynosi ulge nerwom na noc mam wrazenie. Sama nie zasnę w tej chwili jesli nie umyje twarzy emulsją miceralną Cetaphil EM Do mycia. Po prostu dzieki niej czuje sie odświeżona i mam wrazenie ze zdejmuje w ten sposob taka maskę codziennosci - super efekt

cocco (offline)

01-10-2018 02:39:52

Kraków
moja się robi taka szara i nieładna jak się stresuję i mało śpię

Laura20 (offline)

10-05-2021 13:11:45

Strwiążyczek
Jak dla mnie stres ma ogromny wpływ na nasz wygląd. Stresujący tryb życia to najgorsze dla zdrowia co tylko może być, źródło wielu schorzeń i problemów. Bardzo dużo się martwę i stresuję, dlatego mam problemy ze swoją cerą. Zaczełam sięgać po specjalistyczne porady u dematologa, na wizycie i na blogu [link widoczny po zalogowaniu], dbam o prawidłową codzienną pielęgnację, a dodatkowo zastanawiam się nad lekkimi zabiegami medycyny estetycznej na poprawę kondycji skóry twarzy.
Chcesz pisać na naszym forum? Załóż konto w 3 minuty i dołącz do nas już dziś!.

Kliknij żeby zalogować

Forum eBobas.pl - Statystyki

Globalne
Wątki: 5977, Posty: 1487898, Użytkownicy: 73624.
Ostatnio dołączył/a justis.

Statystyki tego forum
Wątki: 90, Posty: 1608.