Oh, ale super, ze jest taki temat
My mamy tutaj wyjatkowego misia... dlaczego wyjatkowego, bo ma wyjatkowa historie!
Pan Poziomka towarzyszyl mi w wiekszosci wspomnien z mojego dziecinstwa, nie wiem jak czy skad sie wzial u nas w domu, wedlug mnie byl tam od zawsze. Tak wiec zylo nam sie z Poziomka bardzo dobrze, spacery, wakacje... zawsze razem. Moja mama do dzis sie zastanawia dlaczego ja go tak uwielbialam, bo nie nalezal on do tych puchatych misiakow. No ale byl to moj Poziomka
Lata lecialy i niestety, na miejsce misia wskoczyly ksiazki i zeszyty, pozniej farbowane wlosy i obcasy (bylam drugim rocznikiem gimnazjum). Mama, ktora pracuje w przedszkolu im. Chatka Niedzwiadka (i wszystko co misiowe jest dla nich bardzo wazne) robila zbiorke misiakow na SWIATOWY DZIEN MISIA. Ja twierdzac, ze moj Poziomka juz mi sie nie przyda, poztanowilam go przekazac dla przedszkola... Zeby jeszcze jakies dzieci go wyprzytulaly.
W styczniu tego roku zaszlam w ciaze, super zadowolona pytalam mame, czy ma jakies moje stare ksiazeczki, ktore lubilam czy jakiekolwiek rzeczy po mnie, zebym mogla przekazac je mojemu dzieciaczkowi a byc moze i on przekaze je kiedys swoim dzieciom?
Wiedzialam, ze mama cos tam dla mnie ma. Pojechalismy w odwiedziny do rodzicow w maju. Dostalam mala torbe 'staroci'. Byla tam moja ulubiona ksiazka z dziecinstwa, maluki pajac (pizamka) no i PAN POZIOMKA!
Podobno siedzial na szafce w jakiejs sali i mama go porwala, zeby mogl jeszcze raz byc kochanym
I jest teraz z nami, siedzi na polce z innymi misiami
Beniu jest jeszcze za malutki na przytulanie, ale postaram sie, aby kiedys uslyszal jak dluga droge przebyl Poziomek by znalezc sie w jego pokoiku
Naprawde Ciesze sie, ze jest tu taki temat i moglam opowiedziec historie Poziomka
A oto on
A tu Beniu w 25cio letnim pajacu, ktory byl kiedys moj,... oraz mojej siostry... i mojej kuzynki

(kolor niezbyt dziewczecy

ale mama powiedziala, ze kupowalo sie co bylo a nie co pasowalo

)
Prosimy o glosiki:
Beniu na tropie wiosny
[
ebobas.pl]
[link widoczny po zalogowaniu]
[link widoczny po zalogowaniu]