Witam Powiedzcie mi proszę, po jakim czasie od pierwszych sukcesów na nocniku Wasze dzieci zostały całkowicie odpieluchowane. Ile czasu trwało pozbycie się pampersa na dzien i po jakim czasie próbowałyście kłaść dziecko spać bez pieluszki?
U nas próby odpieluchowania zaczęły się, gdy córka miała 10-11 miesięcy. Przed ukończeniem 1,5 roku już nie korzystała z pieluszki na dzień. Jedynie zakładałam jej jeszcze na noc. Teraz już nie wiem dokładnie, kiedy przestaliśmy kompletnie używać pampersów, ale na pewno w wieku 2 lat już chodziła i spała bez.
moja córka dopiero przekonała się do nocnika po 20 miesiącu życia, wtedy zaczęła siadać na nocnik i sie załatwiac, ale nadal na noc czy na dluzsze wyjscia zakładam jej pampersy
A to moje dziecko jeszcze jak miało 3 latka, to zakładałam na noc pampersa... Może zbyt długo trwało to odpieluchowywanie, ale inaczej nie dało rady, bo synek siusiał do łóżeczka w nocy. Dopiero jakoś jak poszedł do przedszkola, to zaczął wstawać w nocy na siku lub jak się wysikał wieczorem to się wcale nie budził i nie chciał.