Witaj
Ja jestem co prawda w 24 tygodniu ciąży, ale również jest to moja pierwsza ciąża. Nie wiem czy to za wcześnie na lekarza czy nie, bo zbyt wiele nie napisałaś, może powiem Ci jak było w moim przypadku. Nie miałam żadnych objawów ciąży, nie zauważyłam nawet, że spóźnia mi się miesiączka, bo wychodziłam w czerwcu za mąż, potem była podróż poślubna, zaliczenia na studiach, 15 lipca zrobiłam test ciążowy, który kupiłam wcześniej w hipermarkecie, bo stwierdziłam, że może się przypadac, w związku z tym, że od jakiegoś czasu z mężem się nie zabezpieczamy, wyszedł pozytywny, byłam strasznie zaskoczona i jednocześnie szczęśliwa, no i szczerze mówiąc przerażona, mimo, że byłam po ślubie, a oboje chcieliśmy tego dziecka, nie sądziłam jednak, że uda nam się tak szybko. Kolejnego dnia zrobiłam następny test, również wyszedł pozytywnie, ale dalej jakoś w to nie dowieżałam, byłam wtedy też przeziębiona, brałam różne leki i balam się, że może to zaburzac wynik testu. Po kilku dniach poszłam do lekarza, stwierdził, że mam rozpulchnioną macicę i to może wskazywac na ciąże, niestety pani ginekolog do której trafiłam nie miała usg i nie mogła nic wiecej powiedziec, a moja prywatna lekarka była wtedy na urlopie. Odczekałam kilka dni, aż wróci i do niej poszłam, między czasie pojawił się miesiączkowy ból brzucha i piersi, myślałam, że nic z tego i dostanę okres, ale nie dostałam, ból byl wywołany zmianami dokonywanymi w organiźmie w związku z ciąża. Gdy poszłam do mojej pani dr stwierdziła rozpulchnienie macicy, a na usg mogła określic tylko widoczne ciałko żółte, z którego może rozwinąc się zardek, chociaz zdarza sieze to sie nie dzieje. U mnie, dzięki Bogu, wykształciło się dzieciąteczko. Wg miesiączki wyszło na to, że byłam ok. 6 tygodnia ciąży. Dopiero w ok. 8- 9 tygodniu na usg można było zobaczyc malutkie dzieciąteczko z bijącym serduszkiem. Spróbuj sobie przypomniec date ostatniej miesiaczki i mniej wiecej obliczyc tydzien. Ja nie wytrzymałabym z ciekawosci i odraz poszła do lekarza, najwyzej powie, zebysprzyszła za tydzien czy dwa bo nic nie widac jeszcze. Trzymam kciuki, powodzenia

:*
[link widoczny po zalogowaniu]
Boże, daj Naszej Córeczce zdrowie i siłę:*