ciąża w wieku 30 lat :-)

Wysłane przez pestkaxx 

pestkaxx (offline)

10-10-2011 17:00:17

Brzeszcze
Witam wszytkie przyszłe Mamusie:-) Mam pytanko czy znajdują się tutaj mamy które spodziewają się dzidziusia pierwszego w wieku 30lat??Jakie mają samopoczucie i czy muszą robić więcej badań itd z góry dziękuje za odp pozdrawiam:-)

[link widoczny po zalogowaniu]

ula1219 (offline)

10-10-2011 18:04:53

Lublin
pestkaxx ja mam ponad 30lat smiling smiley i czekam na dzieciaczka.
30 lat to super wiek jak dla mnie na dzieci, nie robię żadnych dodatkowych badań, a samopoczucie - jak to w ciąży, raz lepiej raz gorzej, ale tak mają mamy w każdym wieku.
A Ty kiedy spodziewasz się dzidzi?

[link widoczny po zalogowaniu][link widoczny po zalogowaniu]

pestkaxx (offline)

10-10-2011 18:59:19

Brzeszcze
Dziękuje bardzo za odp, jestem w 4 tyg ciąży i jak narazie dobrze sie czuje:-) nie mam mdłości tylko piersi trochę bolą, mam zamiar pracować tak długo jak będe mogła:-)a termin mam na 9 czerwiec:-)biorę też zapobiegawczo luteinę bo miałam problem z zajściem dopiero po luteinie się udało:-)

muszka101 (offline)

10-10-2011 19:13:03

Reda
pestkaxx ja będę mamusią po 30tcesmiling smiley.W styczniu tyle właśnie skończyłam.Nie miałam żadnych badań dodatkowych.Prenatalne zrobiłam tylko tak dla siebie.A w ciązy czułam się ok.Teraz już na samym końcu jest mi ciężko,ale to raczej przez mój bębenek a nie przez wiek.Także spokojnie.Uważam,że to idealny wiek na dzieckosmiling smiley.

Pazdziernikówka 2011

labirynt1 (offline)

10-10-2011 20:26:56

Warszawa
hej mamuśki - co wy wiecie o 30 -tce w ciąży ... ja mam 34 i to moja pierwszasmiling smiley Pestka - ja też myślałam, ze będę pracować w ciąży do końca , i rzeczywiście tak jest , ale uwierz mi - ledwie ciągnę . Nie wiem jaką masz pracę, ale moja jest naprawdę stresująca - usługi dla klientów , muszę być ciągle do dyspozycji. Dlatego nie mam taryfy ulgowej , klient daje zlecenie i ja muszę je od razu wykonać , nieważne jak się czuję i czy jestem w ciąży, nieważne ile mam innych zleceń.

Jeżeli masz spoko pracę , to masz komfort i pracuj ile możesz . Ja tak nie mam, a niestety, nie mogę sobie pozwolić na zwolnienie - mam działalność gospodarczą więc dostałabym raptem 300 zl chorobowego.

Poza tym, czuję się świetnie i gdyby nie ta charówa w pracy to ciąża byłaby super!

pestkaxx (offline)

10-10-2011 20:37:21

Brzeszcze
Mam taką nadzieję że dam rady pracować jak najdłużej, ale jeszcze w pracy nie powiedziałam i zastanawiam sie kiedy to zrobić?? Pracuje w aptece jako pomoc apteczna i rozpakowuje towary a już niedługo zima i będzie go duuużo i ciężkie syropy, ale również zajmuje sie papierami więc przez ok 4godz siedzę a 4 coś robię:-) Są to początki ciąży i martwię sie może na zapas sama nie wiem, ale tak czekałam na ten stan że mam dużo obaw że coś sie stanie...Jestem chyba przewrazliwiona heh Dziekuje za odp:-)

Lenka13 (offline)

13-10-2011 19:25:58

Poznań
Witam,
mam 31 lat i też jestem w pierwszej ciąży. Nie musimy robić dodatkowych badań, chyba, że w rodzinie Twojej lub drugiej połowy były jakieś choroby, które sugerowałyby zrobienie coś więcej. Ale to w wywiadzie określi już Twój ginekolog. Póki co między 11 a 14 tygodniem ciąży dobrze jest zrobić USG genetyczne, które pomoże określić czy istnieje wysokie czy niskie ryzyko urodzenia dziecka z wadami. I to chyba tyle :run_with_baby: jak na tym etapie.

Pozdrawiam serdecznie smiling smiley

alijenka (offline)

17-10-2011 12:49:40

Witam
A ja mam 35 lat i wlasnie jestemm w 6 tygodniu w ciazy. Jest to moja pierwsza ciaza. Troszke sie boje ale jestem pozytywnych mysli

Pozdrawiam wszystkie mamusie smiling smiley

alenka225 (offline)

17-10-2011 14:57:20

Łodz
ja mam 30 lat i w grudniu spodziewam sie drugiego synkasmiling smiley

[link widoczny po zalogowaniu] [link widoczny po zalogowaniu] [link widoczny po zalogowaniu]

pestkaxx (offline)

17-10-2011 21:07:04

Brzeszcze
Cieszę sie że nie jestem sama, a już myślałam, że jestem najstarsza hehe mam pytanko jakie macie samopoczucie??macie mdłości?bo ja jak narazie w ogóle, nie czuje się że jestem w ciąży. Jedynie większe zmęczenie i bolące piersi heh wizytę mam na 2 listopada i mam zamiar zabrać zaswiadczenie do pracy, bo trochę dźwigam i obawiam sie tego. A słyszałyscie może o takim badaniu jakprzezierność karkowa robione przez usg

Chcesz pisać na naszym forum? Załóż konto w 3 minuty i dołącz do nas już dziś!.

Kliknij żeby zalogować

Forum eBobas.pl - Statystyki

Globalne
Wątki: 5984, Posty: 1490684, Użytkownicy: 73628.
Ostatnio dołączył/a Mags1234.

Statystyki tego forum
Wątki: 832, Posty: 147773.