Dobra wiadomość dla kobiet w ciąży, które zmuszone są do korzystania z pomocy specjalisty. W artykule na stronie szkoły rodzenia prenalen przeczytać można, że "W ciąży kobieta ma prawo, aby wizyta u specjalisty odbyła się maksymalnie do 7 dni roboczych od momentu zgłoszenia ".
Musiałam korzystać z pomocy specjalisty, czekałam 4 dni na wizytę. to były najdłuższe cztery dni w życiu. Nie wyobrażam sobie abym miała czekać np. miesiąc. W takich sytuacjach myśli i wyobrażenia przybierają olbrzymie rozmiary i dołują człowieka. Mieliśmy to szczęście, że zajście to skończyło się tylko na przeżytym strachu.
Jeśli kobieta w ciąży wie o takich możliwościach i przepisach to może domagać się skierowania do lekarza. Przy czym nie wszyscy o tym informują, przykre
Dobra wiadomość dla tej kobiety,która musi skorzystać z takiej pomocy. W takich sytuacjach pomoc musi nastąpić szybko, nie wyobrażam sytuacji gdzie musiałabym czekać na konsultacje wiele dni. Czarne myśli (bo takie najczęściej dopadają człowieka w sytuacja kryzysowych) zapewne złamałby mnie.
Cześć Dziewczyny
Jestem studentką fizjoterapii i piszę pracę magisterską na temat Stylu życia kobiet w ciąży i prosiłabym Was o pomoc poprzez poświęcenie kilku minutek i wypełnienie mojej ankiety Będę bardzo wdzięczna za pomoc!