Drogie Panie czy mogłybyście podzielić się pomysłami co robicie w czasie ciąży ? Mam tu na myśli hobby, zajęcia dodatkowe, szkolenia, rozwój osobisty, itp. Za pomysły i sugestie z góry dziękuję .
W czasie ciąży dużo czasu poświęcałam fotografii. Kiedyś człowiek robił amatorskie zdjęcia, ale zawsze ciągnęło mnie do profesjonalnej fotografii. Zrobiłam kurs, ogarnęłam programy obróbki zdjęć. Oczywiście pierwszym modelem było moje dziecko
ja ćwiczę jogę, moja przyjaciółka cały czas podczas starań i w trakcie ciąży chodziła i to jej pomogło po porodzie być w aktywności, ja widzę że przy regularnych ćwiczeniach inna jest chęć nawet na współżycie, a staram się krótko i mam nadzieje szybko zajść w ciąże, poza tym badam sobie owulację w domu cyklotesterem my way no i u ginekologa
Ja nie mogłam mieć żadnych aktywności, ale teraz nadrabiam, schudłam no i libido sie poprawiło, dlatego szukam dobrej antykoncepcji innej niż pigułki, słyszałyście o diafragmie caya?
Każda kobieta będzie twierdziła ze dobra antykoncepcja to taka którą stosuje i która jej służy. Dla mnie najlepsza jest belara biorę ją od ponad roku i nie miewam spadku libido. Więc to naprawde zależy od osoby ;-)
U mnie świetnie się sprawdził basen i joga (zwłaszcza joga). Ogólnie, wszytko zależy od tego jaki był twój poziom aktywności przed ciążą.
Ponadto zajmowałam się fotografią, gotowaniem, pieczeniem i grą na gitarze.