Łóżeczko - przydatne czy nie?

Wysłane przez atepe 

atepe (offline)

03-10-2019 11:31:39

Gdańsk
Drogie Panie czy tylko łóżeczko posiadacie w wyposażeniu pokoju? Może są jakieś inne sposoby i miejsca do spania maluszka?

julia_niem (offline)

03-10-2019 11:55:06

Nasze pierwsze dziecko miało "obrzydzenie" do łóżeczka winking smiley. Zdecydowanie wolało spać razem z nami. Dobrze, że kanapa jest duża. A co będzie teraz? Odpowiem za kilka tygodni.

aniasz1 (offline)

03-10-2019 14:16:53

Według mnie łóżeczko jest potrzebne. Tylko teraz zastanowilabym się nad tym, jakie wybrać. Łóżeczko Chicco Next to me jest nieco bezpieczniejsze od tradycyjnego.
Tak, wiem wiem, raczej przeważająca cześć dzieci korzysta z tradycyjnego łóżeczka (my tez), ale moim zdaniem Chicco jest nieco bezpieczniejsze dla dziecka i plusem jest to, że można dostawic do swojego łóżka z możliwością opuszczenia jednego boku (wygoda dla mam karmiących piersia). Kolejnym plusem tego łóżeczka jest to, że dziecko nie włozy sobie reki, nogi między szczebelki, tak przynajmniej u nas się zdarza... Później zdecydowaliśmy się na "ochraniacz" do łóżeczka, przez chwilę zdawał egzamin, dopoki mały nie zaczął obracać się na boki. Ale mimo wszystko i tak śpi w łóżeczku, wiec wg mnie łóżeczko, już niezależnie od tego, na jakie Pani się zdecyduje, jest przydatne.
Minusem tego łóżeczka next to me, jest rozmiar, teoretycznie tylko do 6mz. No i cena...
No chyba, że maluch będzie taka mała bestyjka, która za żadne skarby świata nie będzie chciała spać w łóżeczku, to to już inna bajka, ale niektórych rzeczy się nie przewidzi winking smiley
Co najwyżej proszę nie spieszyć się z zakupem łóżeczka i zobaczyć jak będzie, jak już dzieciątko będzie z Wami w domu. Łóżeczko zawsze można kupić przez internet i szybko zostanie dostarczone smiling smiley

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2019-10-03 14:20 przez aniasz1.

michelle27 (offline)

04-10-2019 10:52:40

Mamy łóżeczko, ale póki co synek śpi razem z nami smiling smiley Karmię piersią, więc jak w nocy się budzi to dostaje cycka i przy nim zasypia. W pierwszych tygodniach mały bardzo czujnie spał, więc jak przy piersi mi zasypiał to nie można było go ruszyć bo od razu się budził smiling smiley

placuszeek (offline)

10-10-2019 10:20:26

Według mnie każdy powinien mieć swoje łóżko i w nim spać smiling smiley. To tylko teoria, a w praktyce pierwsze dziecko opuściło nasze łóżko w wieku 1,5 roku, gdy przestałam karmić piersią. Za kilka tygodni zapewne będzie podobnie, póki będę karmić dziecko piersią póty będzie spało razem z nami.

barbara2 (offline)

10-10-2019 10:42:19

Dobieszowice
Wspólne spanie z dzieckiem ma swoje plusy. W przypadku gdy karmi się je piersią nie trzeba wstawać do pociechy, wystarczy tylko przystawić malca do piersi. Maluch czuje także bliskość i jest spokojniejszy, ale wg położnych z prenalen wspólne spanie nie jest jednak dla każdego: osoby, które mają niespokojny sen, są przemęczone, przyjmują leki zaburzające sen nie powinny spać z dzieckiem.

malinkka86 (offline)

10-10-2019 11:23:21

Kazimierzówka
Łóżeczko zapewne się przyda wcześniej czy później. My otrzymaliśmy w spadku (po siostrzenicy) kołyskę i na początku to właśnie z niej będziemy korzystać. Siostrzenica w tej kołysce była bardzo spokojna i chyba lubiła w niej przebywać winking smiley, bo grymasiła w tedy gdy była głodna winking smiley

werka96 (offline)

10-10-2019 12:44:11

Wrocław
A nie myślałaś o przystawce do swojej kanapy. Dziecko ma oddzielną powierzchnię, jest blisko, ale nie na twoim materacu śpi. Niby masz je pod ręką, ale spokojniej można przewrócić się na bok.

haniakw (offline)

11-10-2019 12:15:04

Gliwice
Od początku ucz dziecko spania w łóżeczku, wyjątkiem jest sytuacja kiedy jest chore :bebe: Jeśli się boisz żeby się nie uderzyło kup [link widoczny po zalogowaniu], to załatwi sprawę.

dorka_9 (offline)

11-10-2019 15:42:38

Nowy Tomyśl
Nowo upieczona mama zawsze jest nie dospana i zmęczona, to też lepiej aby dziecko spało oddzielnie. W takim wypadku łóżeczko jest najlepszym rozwiązaniem.
Chcesz pisać na naszym forum? Załóż konto w 3 minuty i dołącz do nas już dziś!.

Kliknij żeby zalogować

Forum eBobas.pl - Statystyki

Globalne
Wątki: 5836, Posty: 1445330, Użytkownicy: 73585.
Ostatnio dołączył/a Olivia1234.

Statystyki tego forum
Wątki: 823, Posty: 147760.