Według mnie łóżeczko jest potrzebne. Tylko teraz zastanowilabym się nad tym, jakie wybrać. Łóżeczko Chicco Next to me jest nieco bezpieczniejsze od tradycyjnego.
Tak, wiem wiem, raczej przeważająca cześć dzieci korzysta z tradycyjnego łóżeczka (my tez), ale moim zdaniem Chicco jest nieco bezpieczniejsze dla dziecka i plusem jest to, że można dostawic do swojego łóżka z możliwością opuszczenia jednego boku (wygoda dla mam karmiących piersia). Kolejnym plusem tego łóżeczka jest to, że dziecko nie włozy sobie reki, nogi między szczebelki, tak przynajmniej u nas się zdarza... Później zdecydowaliśmy się na "ochraniacz" do łóżeczka, przez chwilę zdawał egzamin, dopoki mały nie zaczął obracać się na boki. Ale mimo wszystko i tak śpi w łóżeczku, wiec wg mnie łóżeczko, już niezależnie od tego, na jakie Pani się zdecyduje, jest przydatne.
Minusem tego łóżeczka next to me, jest rozmiar, teoretycznie tylko do 6mz. No i cena...
No chyba, że maluch będzie taka mała bestyjka, która za żadne skarby świata nie będzie chciała spać w łóżeczku, to to już inna bajka, ale niektórych rzeczy się nie przewidzi
Co najwyżej proszę nie spieszyć się z zakupem łóżeczka i zobaczyć jak będzie, jak już dzieciątko będzie z Wami w domu. Łóżeczko zawsze można kupić przez internet i szybko zostanie dostarczone
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2019-10-03 14:20 przez aniasz1.