Na plecach, na lewym czy na prawym boku?

Wysłane przez barbara2 

barbara2 (offline)

04-09-2019 13:55:56

Dobieszowice
Brzuszek coraz większy i odpada opcja spania na brzuchu. Na którym boku spać aby wyspać się i nie zrobić krzywdy maleństwu?

ka_dolecka (offline)

05-09-2019 10:21:33

Gdańsk
Ja śpię na lewo-brzusznej stronie bo jeszcze mogę. Moja kuzynka korzysta z poduszki rogala i chwali sobie.

Lililo (offline)

05-09-2019 14:48:06

Kraków
Trzeba uważać na spanie na plecach bo w takiej pozycji uciskana jest żyła wrotna i to jest niebezpieczne dla dziecka. Wszędzie piszą żeby spać na lewym boku, pytałam swojej ginekolog i powiedziała jak mi jest wygodniej to tak spac byle na boku. Jeśli chodzi o poduszkę rogala to bardzo polecam, mi służyła przez całą ciąże a teraz ułatwia karmienie maluszka smiling smiley

dorka_9 (offline)

06-09-2019 12:52:06

Nowy Tomyśl
Wg położnych z prenalen powinniśmy spać na lewym boku, tak aby zmniejszyć nacisk na naczynia krwionośne.

malinkka86 (offline)

06-09-2019 15:44:13

Kazimierzówka
Na plecach raczej nie wskazane spanie ponieważ niedostateczne jest dotlenienie organizmu dziecka co może skutkować urodzeniem martwego potomka.

mishka (offline)

18-09-2019 11:55:54

Gdańsk
U mnie przede wszystkim królują boczki winking smiley bo brzuszek również odpada smiling smiley, chociaż w nocy czasami położę się i na plecach. . W nocy czasami dopada mnie zgaga to wówczas podkładam sobie pod tułów poduszkę, aby go podnieść.

celinka (offline)

18-09-2019 12:10:23

Dobra
Gdy brzuszek zaokrąglił się znacznie, męczą mnie bóle pleców, położna poradziła mi abym spała na boku a tułów obłożyła poduszkami. Mogę potwierdzić że w moim przypadku taka pozycja pomaga smiling smiley .

Izulka87 (offline)

18-09-2019 14:18:54

Chojnów
Hmmmm co do tego spania to też mialam problem. Naczytalam się że należy spać na lewym boku i tak też spałam od chwili zrobienia testu ciążowego no i ostatnio taki mnie ból dopadł, że myślałam że umrę... Okazało się że moje cialo sobie rosło i rośnie dalej i to spanie na jednym boku spowodowało bardzo silny ból... Obecnie śpię raz na jednym raz na drugim boku winking smiley dobrze ze juz niebawem grudzień i moje maleństwo wyjdzie z mojego brzuszka ;*

Andzia_89 (offline)

18-09-2019 22:38:54

Łaźce
Dziewczyny spać należy na lewym boku.Na plecach i na prawym boku bardzo obciąża się największe naczynia krwionośne.Ja w ciąży nawet u dentysty zawsze leżałam na boku bo tak kazali.Zawsze spałam na brzuchu a w ciąży musiałam się przestawić i tak zostało mi do tej pory (a dzidziuś ma już prawie 6m) że śpie na lewym boku a do tego z dużym rogalemsmiling smiley który dla mnie okazał się zbawienny i przy dziecku do tej pory się przydaje więc to Wam polecam bo to naprawdę fajna poducha! smiling smiley .Na plecach też spałam ale w pozycji półleżącej bo miałam straszną zgagę.W ogóle końcówka ciąży strasznie męczy. Trzymam za Was kciuki i szczęśliwego rozwiązania smiling smiley

[/url]

werka96 (offline)

19-09-2019 17:52:45

Wrocław
U mnie wszystkie płaszczyzny płaskie są wykorzystywane do odpoczynku. Aczkolwiek lewy bok jest mi najbliższy. W czasie nocy oczywiście kładę się na plecy, ale na bardzo krótko, bo leżąc na nich miewam duszności.
Chcesz pisać na naszym forum? Załóż konto w 3 minuty i dołącz do nas już dziś!.

Kliknij żeby zalogować

Forum eBobas.pl - Statystyki

Globalne
Wątki: 5839, Posty: 1446856, Użytkownicy: 73588.
Ostatnio dołączył/a wbeszu.

Statystyki tego forum
Wątki: 824, Posty: 147763.