Planowane CC

Wysłane przez AGATA27_GORZOW 

AGATA27_GORZOW (offline)

07-08-2019 13:59:40

Gorzów Wielkopolski
Witam. Na 7 listopada mam planowana cesarkę. W związku z tym chciałabym się dowiedzieć od mamy które są po takim porodzie i jeśli mogą się podzielić doświadczeniami to zapraszamsmiling smiley

Angelisia446 (offline)

07-08-2019 16:22:56

Hej smiling smiley Miałam dwie cesarki - pierwsza brak postępu porodu, druga planowana.Co chciałabyś wiedzieć?

AGATA27_GORZOW (offline)

07-08-2019 16:26:14

Gorzów Wielkopolski
Jak to wygląda krok po kroku najlepiej grinning smiley

Angelisia446 (offline)

07-08-2019 17:01:33

W moim przypadku byłam do szpitala przyjęta dzień wcześniej. Od obiadu już nic miałam nie jeść tylko pić. Oczywiście przy przyjęciu wszystkie badania. Rano ok 7.00 zabrali mnie na porodówkę i zaczęli przygotowywać. Dostałam koszulkę, kroplówki z antybiotykiem, lewatywa. Później "czas dla siebie" na kibelek i prysznic. Przyszedł anestezjolog z pielęgniarką podali mi środek przeciwwymiotny wytłumaczyli wszystko po kolei i wzięli na stół. Tam znieczulenie, przełożenie na stół i dalej możesz oglądać w lampie co się dzieje grinning smiley

Izulka87 (offline)

08-08-2019 19:04:16

Chojnów
Hej dziewczyny. A jak to jest z tą cc na życzenie? Jak sobie można to załatwić... Jestem w pierwszej ciąży i bardzo boję się porodu ale bardziej ze względu na dobro dziecka niż na moje... Boję się żeby wszystko było ok... I jakoś cc wydaje mi sie że pozwoliłoby mi spokojnie przez to przejść...

Evii91 (offline)

08-08-2019 19:41:29

Tychy
Iza miałam 3.razy cesarke z czego pierwsze dwa podejścia do porodu. Cesarka jak dla mnie to ostatecznośc. Uwierz, że potem nie możesz za szybko się nadwyrezac. Ja jestem 4 miesiące po 3 cc i ostatnio podskoczylam z dziećmi w basenie, strasznie zabolało... Więc jeśli nie będzie zagrożenia, radzę próbować rodzic.

[link widoczny po zalogowaniu]

[link widoczny po zalogowaniu]

Izulka87 (offline)

09-08-2019 09:40:44

Chojnów
Hmmm spodziewam się tego że cc to nie jakiś zabieg tylko poważna operacja i wiążą się z nią powikłania ale jak słucham opowieści koleżanek które rodziły SN to kolorowo też nie jest po takim porodzie.... Kurde już sama nie wiem co robić fakt że do grudnia trochę czasu mam... Chcę to jeszcze przegadać z moim lekarzem... Ale ciekawi mnie czy w ogóle można zrobić cc na życzenie i jakie odczucia maja inne dziewczyny które miały cc...

Rafael (offline)

09-08-2019 09:53:28

Łomża
Teraz dąży się do tego, aby zmniejszyć ilość cięć cesarskich. Nie miałam CC, ale ze swojego doświadczenia powiem ci, że warto spróbować SN. Bałam się CC jak cholera ( bardziej powikłań po niż samej operacji). Nastawiałam się na SN i na najgorsze bóle w swoim życiu ( nie na duchowe doznania porodu). I mile mnie życie zaskoczyło. Takie konkretne bóle miałam niecałe 2godz i synek już był na świecie. Co prawda ze skurczami chodziłam całą dobę, ale były do przeżycia. Zdaję sobie sprawę, że różnie bywa- brak postępu porodu, zagrożenie życia itp, ale to są sytuacje konieczne do wykonania cc. Nie warto słuchać negatywnych opowieści o porodzie. Jestem bardzo dumna z siebie, że udało się urodzić SN. Synek miał sporą główkę a mimo to nie zostałam nacięta ani nie pękłam ( od 34tygodnia wykonywałam masaż krocza). Trzymam kciuki za ciebiesmiling smiley

Laura27 (offline)

09-08-2019 10:07:24

Warszawa
Izulka87 robisz to co może być najgorsze , słuchasz koleżanek. Każda kobieta jest inna . Każdy poród jest inny. Też się boję Ale nie słucham nikogo. Na życzenie cc nie ma z tego co wiem . Musisz mieć jakieś wskazania

AGATA27_GORZOW (offline)

09-08-2019 11:06:20

Gorzów Wielkopolski
Ja miałam nieplanowana cesarkę 7 lat temu z powodu braku postępu porodu. Nie wspominam tego najgorzej,wiadomo że dłużej się dochodzi do siebie ale wszystko jest do przeżycia.

Teraz mam CC na tzw życzenie. Wszystko można załatwić. Ja mam akurat ten plus że lekarz do którego chodze pracuje w szpitalu 70km od mojego miasta i właśnie on będzie wykonywał cięcie. Czuję się pewniej bo wiem w jakich rękach się znajdę i co mnie czeka.
Chcesz pisać na naszym forum? Załóż konto w 3 minuty i dołącz do nas już dziś!.

Kliknij żeby zalogować

Forum eBobas.pl - Statystyki

Globalne
Wątki: 5981, Posty: 1489118, Użytkownicy: 73627.
Ostatnio dołączył/a moriartyviper.

Statystyki tego forum
Wątki: 832, Posty: 147773.