Niepokojące dolegliwości

Wysłane przez michelle27 

michelle27 (offline)

16-02-2019 10:38:59

Witam !

Jestem tutaj nowa, szukam jakiś informacji odnośnie dolegliwości w czasie ciąży. Jestem w 19 tygodniu ciąży, jest to moja pierwsza ciąża, dlatego pojawiają się różne dolegliwości które gdzieś mnie martwią że coś dzieje się nie tak z bobasem. Ten 19 tydzień przechodzę dość ciężko, brzuszek robi się już widoczny, jak długo siedzę w pozycji siedzącej zaczynają boleć mnie żebra i dół kręgosłupa, ale wystarczy że położę się na trochę i wszystko mija. Jednak ostatnio zaczyna pobolewać mnie podbrzusze, czuję się jakby pełniejsza w tym miejscu, jak robię długie dystanse to mam wrażenie podczas chodzenia jakbym coś miała w tym podbrzuszu, nie jest to jakiś mocny ból, a bardziej pobolewanie. Do tego raz na kilka dni pojawia się w podbrzuszu taki ból miesiączkowy, trwa on kilka sekund i nie jest mocny. Czy wy też tak miałyście, czy może lepiej wybrać się do ginekologa, wizytę mam za 10 dni i nie wiem czy ją przyspieszać czy spokojnie poczekać ? A może to są normalne dolegliwości dla tego tygodnia ciąży i zwyczajnie panikuję ? smiling smiley

Pozdrawiam smiling smiley

Natka2505 (offline)

16-02-2019 17:07:55

prawdopodobnie ten ból to rozrastajaca się macica, zawsze możesz zaopatrzyć się w tabletki no-spa, i w razie bólu 1 tabletke możesz łykać. Dodatkowo bierz magnez B6. Mi moja gin tak zleciła. I magnez biorę do dziś, 3 x 1 tabletka. Jeśli nie plamisz to myślę że nie masz się czym denerwować smiling smiley

Musisz przygotować się na to że przykre dolegliwości w ciąży to raczej norma smiling smiley może niedługo dopadnie zgaga, może pobolewac spojenie łonowe smiling smiley ja to wszystko zaliczyłam. O ile jest to tylko lekkie pobolewanie to raczej nie musimy siać paniki. Jednak przy najbliższej wizycie u ginekologa poinformuj o wszystkich dolegliwosciach które cię martwią.

[link widoczny po zalogowaniu]
[link widoczny po zalogowaniu]
Chcesz pisać na naszym forum? Załóż konto w 3 minuty i dołącz do nas już dziś!.

Kliknij żeby zalogować

Forum eBobas.pl - Statystyki

Globalne
Wątki: 5982, Posty: 1489129, Użytkownicy: 73627.
Ostatnio dołączył/a moriartyviper.

Statystyki tego forum
Wątki: 832, Posty: 147773.