Puste jajo?

Wysłane przez Hania1992 

Hania1992 (offline)

10-02-2019 12:12:33

Gaj-Skwierzyna
Witajcie kobietki... Pisze bo sama nie wiem co mam myśleć , poroniłam we wrzesniu zeszłego roku w 7 tc
Teraz znowu jestem w ciąży, znalazłam dobrego lekarza z polecenia 1 USG po dwóch tygodniach od spóźniającej się miesiączki i wyrok ... Puste jajo płodowe .. lekarz dał mi tydzień. Po tygodni znów kontrola i znów ten sam wyrok, umówił mnie na drugi dzień na zabieg .. byłam w szoku wzięłam skierowanie i? Zaraz chwilę później pojechałam do lekarza który prowadził moja 1 ciążę .. nie powiedzualam mu o poprzedniej wizycie i czekałam na ten sam wyrok... Lekarz zrobił USG , od miesiączki minęło wtedy 7 tygodni ... Robi badanie i mówi że z USG wychodzi 5t2d widać ładny pęcherzyk i tyle, dał skierowanie na badania ciążowe i kazał przyjść za miesiąc.. zaczęłam go podpytywać czy to nie znaczy że coś się dzieje złego, a on do mnie że nie.. że czasem owulacja jest przesunięta i nie widzi nic niepokojącego ..
Dał mi nadzieję na to że za jakiś czas ujrzymy coś na USG! Ale ciągle dręczy mnie tamta diagnoza i pośpiech poprzedniego lekarza ... Może faktycznie tą ciąża jest młodsza? Czy któraś z Was spotkała się z czymś podobnym?

Kasiek89 (offline)

10-02-2019 14:14:43

Bazar
Witaj Haniu. Nie chce robić ci nadziei bo różnie bywa. U mnie było tak w 6 tyg i 6 dniu byłam na usg, widoczny był tylko pecherzyk ciążowy bez zarodka, dodatkowo wyszedl torbiel na jajniku, miałam przyjść za 2 tyg na kontrole. Po kilku dniach od badania dostałam plamienie i już myślałam że to koniec ale na szczęście wszystko było ok. Termin porodu przesunął się o 2 tyg dziś jestem w 29 tyg i wszystko jest dobrze. Sprawdź betę czy wzrasta. Trzymam kciuki

Hania1992 (offline)

10-02-2019 14:51:23

Gaj-Skwierzyna
Oby na następnej wizycie się wyjaśniło ... Boję się i żyje w strachu sad smiley nie rozumiem dwóch tak rozbieżnych diagnoz i ten pośpiech 1 lekarza ... Pęcherzyk ma 1.4 cm a czytałam że nie podejmuje się działań zanim nie osiągnie 2.5 cm i nadal będzie pusty sad smiley
Chcesz pisać na naszym forum? Załóż konto w 3 minuty i dołącz do nas już dziś!.

Kliknij żeby zalogować

Forum eBobas.pl - Statystyki

Globalne
Wątki: 5839, Posty: 1446856, Użytkownicy: 73588.
Ostatnio dołączył/a wbeszu.

Statystyki tego forum
Wątki: 824, Posty: 147763.