Młoda mama w ciąży.

Wysłane przez Kasiajestemwciazy 

Kasiajestemwciazy (offline)

21-09-2018 10:07:55

Bukowna
Cześć!
ciąża Nazywam się Kasia mam 16 lat smiling smiley
Dnia 02.07.2018 , Po zrobieniu testu ciążowego okazało się ze jestem w ciąży .
Jako 16 letnia młoda mama nie miałam planów zachodzić w ciąże poprzez gwałt smiling smiley.
Żeby ludzie nie myśleli ze w wieku 16 lat się puszczałam to wam opisze cała sytuacje .
Po szkole (technikum) 2 młodych chłopaków z ''sąsiedniej'' klasy złapało mnie i zaciągnęło siłą spowrotem do szkolnej toalety .
Jako nasza szkoła jest nowa , to kamery występowały w 2 częściach ogromnego budynku. Nikt nic nie słyszał nie widział i tak naprawdę naszych ledwo co poznanych nowych nauczycieli nie obchodziło co się dzieje w tej szkole smiling smiley Sprawa trafiła do sadu która przegrałam bo ojciec jednego z chłopaków to adwokaćina jakaś .
Problem w moim młodym wieku nie polega na tym ze nie chce tego dziecka bo jednak jest moje , ale na tym ze boje się jak to będzie. Chce się uczyć i wychowywać dziecko . I w tym widzę problem ze nie wiem czy dam rade , mieszkam sama z mama która mi będzie pomagała ale sama pracuje , nie stać nas na wynajęcia Niańi. Mój ojciec jak miałam 13 lat pobił mamę i zabił swojego brata po pijanemu. Siedzi w wiezieniu. Nie mam jego wsparcia .
I przychodzę z pytaniem do was Kochających swoje dzieci Mam , Jak mam pogodzić dziecko i szkole ? Nie chce skończyć edukacji na 1 kl technikum .
Ze względu na dziecko .Ludzie w szkole gadają ze się puściłam i jaka to ja nie jestem *dzi*** . Chłopaki dalej tam chodzą i mi dokuczają . Nauczyciele zerkają na mnie jakbym była inna . Chce wrócić do normalności . Czuje sie coraz gorzej , wręcz fatalnie . Boje się odrzucenia po urodzeniu i samego porodu .Boje się co będzie . Psychiatra mówił mi ze to jest normalne w tak młodym wieku . Tak normalne jest urodzić dziecko przez gwałt w wieku 16 lat i bać się tego co będzie ... Chce je wychować ale nie wiem czy dam rade . Mogę was prosić o jakieś porady ? Dziękuję wszystkim którzy przeczytali do końca .

czikabum (offline)

21-09-2018 17:04:36

Droga Kasiu, bardzo mi przykro z tego powodu co Cię spotkało, napewno nie jest to dla Ciebie łatwe.. I nie będę mogła choć w małym stopniu odczuć tego co Ty odczuwasz, więc lepiej nie ciągnąć tego tematu, a przejść do sedna Twojego pytania. Jeżeli chodzi o szkołę, to nie martw się. Osobiście nie skończyłam szkoły ze swoimi rówieśnikami, w 2014 roku mając 21 lat poszłam do zaocznego liceum dla dorosłych, które skończyłam jako jedyna ze szkoły zdając maturę smiling smiley rozpoczęłam studia w zeszłym roku, ale ze względu na ciąże je przerwałam. To, że będziesz miała dzidziusia nie przekreśla Twojej szansy na przyszłość smiling smiley zawsze znajdzie się odpowiedni czas na kontynuację nauki smiling smiley
Chcesz pisać na naszym forum? Załóż konto w 3 minuty i dołącz do nas już dziś!.

Kliknij żeby zalogować

Forum eBobas.pl - Statystyki

Globalne
Wątki: 5836, Posty: 1445710, Użytkownicy: 73585.
Ostatnio dołączył/a Olivia1234.

Statystyki tego forum
Wątki: 823, Posty: 147760.