Świetny pomysł żeby potem założyć wątek "odchudzające się mamy"! Jak się będziemy razem mobilizować to będzie dużo łatwiej!
Bardzo mi przykro, że poroniłaś pierwszą ciążę, to pewnie dlatego teraz się bardzo martwisz różnymi rzeczami. Najważniejsze, że teraz jest wszystko ok, ciesz się tym i staraj nie martwić na zapas, a wszystko będzie ok.
Jeszcze co do ruchów dziecka, to pewnie takie bardzo delikatne też czułam szybciej, ale nie byłam w stanie ich rozpoznać, właśnie takie bulgotania i jakby przelewanie w jelitach, to wydaje mi się, że to są już pierwsze ruchy, ale nie potrafiłam tego rozpoznać
Ja będę miała synka, właśnie bardzo chcieliśmy z mężem chłopca. Gratuluję wymarzonej córeczki!
Chociaż tak jak napisałaś najważniejsze żeby było zdrowe
Dziś już nie daję rady przy tych upałach, ledwo oddycham i leżę cały dzień wypompowana :/
Z wyprawki to mam łóżeczko, przewijak, drobiazgi do pielęgnacji, rożek, kocyk, pełno ubranek (bo od kilku miesięcy jak tylko przechodziłam obok sklepów z odzieżą niemowlęcą to nie mogłam się powstrzymać i zawsze coś musiałam kupić no i tak się uzbierała cała torba ubranek
). Nie mam jeszcze wózka, nosidełka, fotelika do samochodu i w sumie mam z tym duży problem, bo już poświęciłam dużo czasu na szukanie idealnego wózka i byłam przekonana, że czym bardziej wielofunkcyjny tym lepszy i już jeden nawet taki wybrałam, ale się dowiedziałam, że te foteliki do kompletu to nie mają nic wspólnego z bezpieczeństwem w samochodzie, także w końcu nie zamówiłam tamtego wózka i będę musiała zacząć poszukiwania od początku i się wyedukować trochę w tym temacie, widziałam, że jest wątek poświęcony właśnie wózkom i fotelikom to będę musiała poczytać, może się dowiem czegoś ciekawego
Już czuję presję, że nie zdążę z wyprawką, bo to już tylko 8 tygodni, a nie wiadomo czy synek się nie pospieszy przecież