Witaj

eh z tymi lekarzami... Ja jestem świeżo upieczona mamusia, urodziłam córeczkę 16 grudnia

jeśli chodzi o nadciśnienie to ja również miałam je już przed ciążą z tym że nie leczyłam tego bo bardzo dobrze się z wyższym czuje! I szczerze mówiąc niezbyt często je kontrolowałam, jednak gdy zaszłam w ciążę trzeba było się zainteresować, a że pierworódki przeważnie mają skłonność do nadciśnienia tak więc i u mnie okazało się ono dosyć obecne

moje wynosiło nie raz ok 150/100 nie raz mniej, granica wynosi 140/90 ale różnie to bywało, a Twoje ile wynosi? Ja brałam dopegyt 3x2 i isoptin do tego, myślę że jeśli zmienisz lekarza i trafisz na odpowiedniego to będzie to lepiej wyglądać

ja też się martwiłam bo wiadome nadciśnienie to zagrożenie dla dzidzi ale ja poradzę Tobie abyś dużo odpoczywała i leżała,
Przede wszystkim bez nerwów

u mnie pod koniec ciąży pokazało się białko w moczu i od ok 20 tygodnia pojawiły się obrzęki.. Eh.. Nowe buty itp :/ i kontroluj ciśnienie 3 razy dziennie z tym że nie myśl i nie nakręcaj się zbytnio bo od tego też ciśnienie rośnie!! Wiem z własnego doświadczenia

będzie dobrze!! Pozdrawiam