Niska beta, bez szans na powodzenie?

Wysłane przez Olka35 

Olka35 (offline)

04-02-2020 12:56:24

Wejherowo
Dzień dobry, jestem tu nowa.. od paru dni jestem kłębkiem nerwów... Tak w skrócie, pierwszą betę zrobiłam 27.01. wynik - 35,08, kolejna po 45 godzinach - 49,19 (słabo wiem...) zaczęło się delikatne brązowe brudzenie, zgłosiłam się na sor, powiedzieli, że to nic, zrobili betę, a ta niestety - 61.. (02.02.20).. WYniki beznadziejne, wiem, zdaję sobie z tego sprawę, ale czy jest jakakolwiek szansa?a może to w ogóle nie jest ciąża???tylko coś innego?
Cykle mam 30-32 dni max. Ostatnia @ 03.01.20, kolejna do dziś nie nadeszła. Nie mam żadnych dolegliwości, nic mnie nie boli..dodam, że współżyłam w 10 dc, więc ciąży bym się nawet nie spodziewała..a tu bach! test zrobilam dlatego, że 2 tygodnie wczesniej miałam zapasć, więc kazali się przebadać od góry do dołu, ale zacząć od ciążowych spraw bo wtedy nie mogę nic brać i robić prześwietleń itd.

zaczynam się zastanawiać czy to w ogole może być ciąża?bo przecież te bety są koszmarnie niskie... poradzcie coś, pomóżcie, wizyta dopiero 11.02. Na dotychczasowym USG (02.02.20) nic nie było widać, co w sumie oczywiste....

z góry Wam dziękuję

Pogodna_Aga (offline)

07-02-2020 00:02:53

Łódź
Olka35
Dzień dobry, jestem tu nowa.. od paru dni jestem kłębkiem nerwów... Tak w skrócie, pierwszą betę zrobiłam 27.01. wynik - 35,08, kolejna po 45 godzinach - 49,19 (słabo wiem...) zaczęło się delikatne brązowe brudzenie, zgłosiłam się na sor, powiedzieli, że to nic, zrobili betę, a ta niestety - 61.. (02.02.20).. WYniki beznadziejne, wiem, zdaję sobie z tego sprawę, ale czy jest jakakolwiek szansa?a może to w ogóle nie jest ciąża???tylko coś innego?
Cykle mam 30-32 dni max. Ostatnia @ 03.01.20, kolejna do dziś nie nadeszła. Nie mam żadnych dolegliwości, nic mnie nie boli..dodam, że współżyłam w 10 dc, więc ciąży bym się nawet nie spodziewała..a tu bach! test zrobilam dlatego, że 2 tygodnie wczesniej miałam zapasć, więc kazali się przebadać od góry do dołu, ale zacząć od ciążowych spraw bo wtedy nie mogę nic brać i robić prześwietleń itd.

zaczynam się zastanawiać czy to w ogole może być ciąża?bo przecież te bety są koszmarnie niskie... poradzcie coś, pomóżcie, wizyta dopiero 11.02. Na dotychczasowym USG (02.02.20) nic nie było widać, co w sumie oczywiste....

z góry Wam dziękuję

Witaj na forum!

Po pierwsze głęboki wdech i wydech. Wiem, że to trudny moment, bo byłam w identycznej sytuacji do Ciebie, ale stres tu nie pomoże.

Ja też jak się zgłosiłam z nieprzyrastającą betą to kazali mi obserwować. Na plamienia które masz powinni Ci dać Luteinę!! Mam nadzieje, że dostałaś!!

Także to chyba normalne procedury, trzeba czekać na rozwój wypadków.

Beta zawsze oznacza ciąże, więc w ciąży jesteś!

Kwestia tylko czy jest wszystko OK czy nie.

U Ciebie niestety przyrost jest niski jak i u mnie. Niestety to jest oznaka albo poronienia, które się już rozpoczyna (dlatego trzeba zażywać luteine!! ) albo ciąży źle umiejscowionej (co było u mnie).

To napewno nie będzie łatwy okres... Mam nadzieje, że u Ciebie te plamienia się uspokoją i wszytko będzie OK.

Daj znać jaki rozwój sytuacji.

Trzymam kciuki za Ciebie!

Somethingnew (offline)

24-02-2020 06:20:34

Bieleckie Młyny
Witam wszystkich to mój pierwszy post na tym forum. wielkie oczy mam problem duży nie wiem co się dzieje myślałam że to ciaza ale już nie mam pewności. 1. Okres 12.01.2020. Potem normalny cykl, przytulania 31.01, 01.02, 02.02. Cykle mam zwykle 33 dniowe. Następnie zamiast okresu 13.02 w terminie spodziewanej dostalam plamienie bardzo skapego brązowa nitka. Trwało może że 3 dni mąż bez żadnych objawów na nadchodzącą miesiączka (zwykle bola mnie piersi i brzuch teraz wql nie było tego ). Od razu po plamieniu 17.02 polecialam na betę A tam poniżej 0.100. Teraz testy sikane wczoraj negatywny. Jednak zaczęły mnie boleć sutki. Ginekolog zalecił jeszcze bete w piątek. Czy któraś z dziewczyn tak miała? Jest jeszcze szansa?

Pogodna_Aga (offline)

13-03-2020 22:53:30

Łódź
Somethingnew
Jeżeli owulacja się przesunęła i trafiliście na nią podczas starań to być może, że beta jeszcze nie nic nie wykazała, bo hormon się jeszcze nie produkował. Komórka może sobie wędrować i zagnieżdżać się nawet z 10 dni...

Trudno przewidzieć...

ElenMorris (offline)

27-03-2020 14:33:04

Ja dwa lata temu zmagałam się z zajściem w ciążę, wszystko było ok, byliśmy zdrowi a nie wychodziło. Używałam monitoringu jajeczkowania, zainwestowałam w cyklotester co badał lh a to najbardziej zmienny hormon podczas cyklu no i udało się
Chcesz pisać na naszym forum? Załóż konto w 3 minuty i dołącz do nas już dziś!.

Kliknij żeby zalogować

Forum eBobas.pl - Statystyki

Globalne
Wątki: 5844, Posty: 1447599, Użytkownicy: 73590.
Ostatnio dołączył/a EtatowaMama.

Statystyki tego forum
Wątki: 367, Posty: 114667.