Przepraszam, ale ja od razu zmieniłabym pediatrę.
Coraz więcej pojawia się "lekarzy", którzy są w przychodni tylko po to by zajmować stołki i otrzymywać pieniądze za nic nie robienie.
Nasz lekarz rodzinny - jest tylko "używany" przy szczepieniach i skierowaniach - najlepiej na wszystko przepisuje antybiotyk.
Pierwszy raz miałam przyjemność słuchać bzdur już 3 tygodnie po urodzeniu Nikosia. Miał jakby katar i ulewał. Moja cudowna pani doktor bez jakiegokolwiek badania stwierdziła, że to zapalenie ucha i wysłała do szpitala. Nie muszę chyba pisać jaka byłam przerażona. Na szczęście w szpitalu trafiliśmy na prawdziwego lekarza, który poświęcił mojemu synkowi nie 5 lecz 35 minut, zrobił wszystkie badania i zalecił zamienienie firanek na mokre prześcieradło. Diagnoza: zbyt suche powietrze, z którym Nikoś w czerwcu nie mógł sobie poradzić. Następnego dnia po katarze i ulewaniu nie było śladu.
Kolejny raz byłam zmuszona ją odwiedzić niedawno, gdyż mój synek od urodzenia drugi paluszek u nóżki miał podkurczony i chcieliśmy wybrać się do ortopedy na kontrolę, lecz potrzebowaliśmy skierowania. Stwierdziła, że palec jest tak zaniedbany, że trzeba będzie amputować. Po obejrzeniu specjalisty diagnoza: brak - nieukrwione paluszki i obserwacja.
Jeszcze wcześniej byłam z Leną na badaniu przed szczepieniem. Lena, wdała się w mamusię i nie byłą zbyt obfita, pani doktor stwierdziła, ze jest głodzona i koniecznie muszę podawać jej mleko modyfikowane, bo na cycku ją zabiję. Pojechaliśmy do dr Sudy ( wcześniej opisanego ze szpitala) i stwierdził, że zanim posłucham takich cennych rad niech spojrzę na siebie. Jak mogę oczekiwać od dziecka, żeby było grubasem, skoro mama nie zalicza się nawet do wagi piórkowej.
Masz tutaj kilka przykładów z naszego życia, a było ich jeszcze kilka.
Gdyby nie porada dr Sudy zapewne po wizycie u pani dr wyłabym i zamartwiała o swoje dzieci. Radzę zrobić to samo
Zapraszam na mojego
[link widoczny po zalogowaniu]
Bardzo prosimy o codzienny głos
Wielkie Małych Arcydzieła i nasze jeże