gdanszczanka
To ja radzę od razu zmienić lekarza, bo lekarz który na zapalenie gardła wypisuje antybiotyk to ...(nie będę używała brzydkich słów). Jak moją córcię bolało gardło i zadzwoniłam do lekarza co jej podać, to powiedział tak:"a je i pije? Jeśli tak to nic nie podawać samo przejdzie". A tym bardziej jak dziecka nic nie boli to po co dawać cokolwiek ,a antybiotyki tak faktycznie powinno się podawać tylko jeśli jest przy okazji choroby ,jest bardzo zły stan ogólny dziecka, czyli dziecko jest apatyczne nie chce jesć i itp. i ma gorączkę która nie schodzi przez kilka dni.
Gdanszczanka, proszę jeszcze o informację, do jakiego lekarza chodzisz w Gdańsku. Przeprowadziłam się z Gdyni i latam za każdym razem do "starej" pediatry. Próbowałam raz zmienić przychodnię, ale źle się to skończyło i wróciłam do Gdyni. Chciałabym w Gdańsku trafić do kogoś rozsądnego. Szczególnie takiego, kto nie zapisuje antybiotyków, a moja córcia jest już po 4 w przeciągu 5 miesięcy...
Właśnie przechodzimy kolejną chorobę, ale radzimy sobie na razie sami. Jeśli chodzi o przepis na inhalacje z sody, to już znalazłam na forum, dzięki.
Krtaniowa mama