atopowe zapalenie skóry

Wysłane przez kruchakrowka 

kruchakrowka (offline)

12-06-2019 19:47:22

Są tu mamy dzieciaczków z tą dolegliwością? Jakie kosmetyki polecacie?

muksaka (offline)

15-06-2019 23:08:43

Warszawa
Moj syn ma atopowe zapalenie skóry. Trochę potrwało zanim znaleźliśmy dobre kosmetyki które najlepiej na jego skórę działały. Atoperal według mnie najlepszy, mają dobre składy, są wydajne i na długo nawilżają. W lecie to zawze było zaostrzenie problemu, ale codziennie atoperal po kąpeli i jest ok. Bardzo fajny mają krochmal który się dodaje do wody, od razu daje ulgę, maluszek robi sie spokojniejszy i lepiej śpi jak skóra go nie swędzi.

Antossia (offline)

17-06-2019 17:37:55

Warszawa
A znasz exomege control? To są emolienty do mycia i smarowania przy azs.Tego do mycia można używać już od 1 d.ż. i co jest naprawde super to to,że łagodzą świąd od razu. Dla mnie to bylo wybawienie i w końcu spokojnie przespane noce. Teraz mamy spokój, bez leków ale lekarz powiedział, żeby caly czas się myć i smarowac emolientami, to ten czas remisji wydłużymy. Dodatkowy plus jest taki, że smarowanie exomegą tylko 1xdzienniesmiling smiley

loginsabinkaduchess (offline)

10-09-2019 15:15:14

Warszawa
Moja mała nie miała co prawda azs, ale silną alergię, która objawiała się zmianami skórnymi — takimi swędzącymi plamami. Stosowałam u niej świetny krochmal do kąpieli atoperal, żeby tworzył na ciele taką warstwę ochronną, a dodatkowo po kąpieli i rano emulsję z tej samej firmy.
Chcesz pisać na naszym forum? Załóż konto w 3 minuty i dołącz do nas już dziś!.

Kliknij żeby zalogować

Forum eBobas.pl - Statystyki

Globalne
Wątki: 5983, Posty: 1489563, Użytkownicy: 73627.
Ostatnio dołączył/a moriartyviper.

Statystyki tego forum
Wątki: 173, Posty: 1315.