Szukam rzeczy które by pomogły mojemu maluchowi umilić życie w życiu codziennym. Niestety proszki kosmetyki które uzżywałam nie nadaja się dla niego. Stosowałam wszystkie te raklamowane, ale niestety nie nadaja się. Może możecie coś polecić coś np do prania. Ja będąc osoba dorosłą mam wrażenie że wszystkie tez rzeczy uczulalają również mnie.
Biały jeleń tak ale najlepiej ten z serii dla alergików - chyba niebieskie opakowania. A co w ogóle stosujesz? Chodzi ci o chemię domową czy kosmetyki? I na co dziecko jest uczulone? Rozumiem, że starsza nie jest alergikiem. Poszukaj produktów polecanych przez eko-mamusie. Ja skorzystałam z kilku zasad i powiem ci, że lepiej się czujemy jak jest mniej chemii w domu. A do prania... próbowałaś proszki dla alergików?
Spróbuj z tym Białym Jeleniem. Mają w ofercie proszki, mydła, płyny itd. Zadbaj o nawilżacze powietrza i inne antyalergiczne rzeczy. Sprawdź asortyment sklepu www.2o2.pl . Mają w ofercie dużo rzeczy, które mogą Wam pomóc
Trochę po czasie, ale wypróbowałam kilka środków z Lily's Eco, troszkę droższe niż te z chemią ale zmniejszasz ilość chemii w domu więc się opłaca. Płyn do mycia podług i płyn do wc weszły już na stałe do naszego domu. Są też płyny do prania - całkiem nieźle piorą. Daj znać jak tam zmiany. A zapomniałam - orzechy piorące?