buciki do nauki chodzenia?

Wysłane przez grzmot 

grzmot (offline)

08-08-2011 10:04:37

Kobyłka
Witam. Planuje zakup pierwszych bucików do nauki chodzenia, więc proszę o jakieś propozycje, rady, które są najlepszesmiling smileysmiling smileysmiling smiley

Izabela_25 (offline)

05-09-2011 10:00:05

Wałbrzych
Szczerze mówiąc to najlepiej jak dziecko uczy się chodzić bez bucików.

zapraszamy do głosowania w kalendarzowym konkursie
[ebobas.pl]

konkurs książkowy
[ebobas.pl]

mamsynka (offline)

05-09-2011 20:47:53

Zgadzam się. A w późniejszym etapie to ważne by buciki były odpowiednio przystosowane. A powiem wam, że dla chłopca to łatwiej wybrać niż dla dziewczynki.

Nena (offline)

26-09-2011 20:37:11

a o w ogole sa jakies specjalne??
Mnie sie wydaje ze wszystkie niewygodne i zle... pewnie dlatego ze sama mam tak delikatne stopy ze nawet kapcie potrafia mnie otrzec...

radosc, nosze ja w sobie

Karuzela (offline)

30-12-2011 16:33:54

wazne zeby mialy miekka podeszwe ktora zgina sie pod palcami no i zeby wlasnie "nie" trzymaly kostki, bo jesli but jest sztywny wokolkostki to miesnie nie musza pracowac

megg1234 (offline)

31-12-2011 12:32:04

Dębogóra
Moja córeczka zaczęła dość późno chodzić bo w wieku ok 15 miesięcy-dlatego skierowano nas na rehabilitację-tam polecono mi aby właśnie dziecko chodziło jak najwięcej na boso a w bucikach np.godzinę-później stopniowo wydłużać czas chodzenia w butach. Ale rehabilitantka kazała mi właśnie kupić byty podtrzymujące kostkę ponieważ nóżka dziecka jest jeszcze słaba-dlatego ja kupiłam jej buciki za kostkę-sandałki po domu z profilowaną wkładką która zapobiega stawianiu nóżek do środka-maluszek chodzi w tych butach sprawnie i co właśnie najważniejsze stópki stawia prostosmiling smiley Buty takie kupiłam w sklepie BARTEK za 89zł.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2011-12-31 12:56 przez megg1234.

megg1234 (offline)

31-12-2011 12:48:14

Dębogóra
Na tej stronie można zobaczyć te buciki-identyczne ma moja córeczka-właśnie też firmy daniel-tylko kupione ja pisałam wyżej w sklepie Bartek
[link widoczny po zalogowaniu]
A jeśli chodzi o podeszwę to nie może być miękka tylko sztywna-wielu lekarzy mi zwracali na to uwagę bo na początku córeczka też miała z miękką podeszwą... Teraz córeczka już pomału wyrasta z tych butów ale planujemy kupić jej znów takie-naprawdę bardzo jesteśmy z nich zadowolenismiling smiley

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2011-12-31 12:53 przez megg1234.

Kinia8 (offline)

29-11-2012 10:58:38

Warszawa
W sklepie memoinfo.pl są fajne butki specjalnie przeznaczone do nauki chodzenia. Polecam, bo sami je mieliśmy, gdy nasz smyk zaczynał śmigać smiling smiley

catrinka (offline)

12-12-2012 13:43:05

Godziesze Małe
Anielka a widzisz przez przypadek trafiliśmy do ortopedy z Nikosiem i oprócz problemu rozmawialiśmy o butach. Pod żadnym pozorem dziecko do 3 lat nie powinno nosić butów profilowanych. Bądź tu mądry i pisz wiersze....

Zapraszam na mojego

Bardzo prosimy o codzienny głos
Wielkie Małych Arcydzieła i nasze jeże

GusiuNesta (offline)

20-12-2012 14:06:05

Sieradz
A moim zdaniem dziecko powinno jak najwięcej chodzić boso lub w skarpetkach. Buciki - tak, ale tylko na spacer smiling smiley i to nie zawsze winking smiley

Chcesz pisać na naszym forum? Załóż konto w 3 minuty i dołącz do nas już dziś!.

Kliknij żeby zalogować

Forum eBobas.pl - Statystyki

Globalne
Wątki: 5891, Posty: 1462549, Użytkownicy: 73604.
Ostatnio dołączył/a dagula.

Statystyki tego forum
Wątki: 87, Posty: 1595.