Moja córcia ma 2 miesiące i właśnie zauważyłam i niej ciemieniuch. Normalnie to wiedziałabym jak sobie z nim poradzić ale córa ma długie gęste włoski i nie wiem jak to zwalczyć bo oliwka chyba nie wchodzi w grę...Pare tyg wcześniej miała na brwiach ale samo zeszło czy tą na główce też mam zostawić i czekać???? Doradźcie co robić!!!!!
Ależ oczywiście że czytałam ten i wiele innych art na ten temat tylko moja niunia jak pisałam wyżej ma dużo włosków i jak niby mam naoliwić jej główke i wyczesać szczoteczką jak ja jej szczoteczką nie czeszę bo się nie nadaje a wszyscy piszą jak sobie radzić z ciemieniuszką na "łysej" główce a nikt nie radzi jak to robić gdy jest dużo włosków????
Niestety tutaj nie pomoge. Nigdy nie spotkałam się z takim przypadkiem u dziecka,jedynie ze słyszenia i opowiadań. Jest artykuł na forum,ale dotyczy on łysej główki,nie wiem jak to jest w przypadku gęstych włosków na główce.
Moj synek tez mial cimieniuchr, i praktycznie nic nam nie pomagalo, synek ma 14mc i do dzisiaj ma.gdzie niegdzie na glowce, uzywalam oliwke , kremy na ciemieniuche troche pomagalo ale nie do konca, takze musi samo przejsc:-)
Chyba nie pozostaje Ci nic innego jak korzystanie z oliwki i kremików. W końcu to przejdzie. Też nigdy nie spotkałam się z przypadkiem ciemieniucha u dzieci z gęstymi i długimi włoskami