Moja lista wyprawkowa:
jmijeczka twój schemat jest fajny wiec tez go wykorzystam
HITY
-piluchy Huggisy o niebo lepsze od Pampersow ma cena podobna, uwazam ze jakos wykonania lepsza no i nam maly ich nie przesikiwal a Pampki notorycznie:/
-termometr na podczerwień do czoła
-majtki poporodowe
-najzwyklejsza wanienka 100 cm
-karuzela fisher price rainforest
-pościel z ochraniaczami na łóżeczko - ochraniacze można dokupić jak dziecko jest troszke wieksze i zaczyna sie przemieszczacx po lozeczku, wczesniej sa zbedne
-kocyki do wózka i łóżeczka najlepiej kilka
-poduszka do karmienia rogal wypełniony styropianem- bardzo nam sie przydal bo nie potrafilma karmic malego na leżąco
-rozrobiony spirytus do pępka
-wózek Jedo Bartatina na paskach- u nas sprawdzil sie super amortyzacja, wzory i cena git. Spacerowka z przekladanym siedziskiem.
-nakładki do karmienia Aventu uratowały moje karmienie, samego cyca mały nie potrafił zassać (choć takie karmienie wymaga wprawy)
- prosta drewniana półka do przewijania (super sprawa). Kładę ręcznik i ceratke i jest git. Na tych profilowanych źle mi się przewijało i ubierało bo miały formę rynienki.
-Borasol do przemywania oczu jeśli ropiały
-Butelki dr Brown's z szeroką i wąską szyjką. Butle z szeroką szyjką były lepsze od 3 m-ca jak mały już podrósł
-podgrzewacz do butelek- super sprawa
-osuszacz do butelec i smoczków Bebe confort zółwik- super sprawa jak ktoś karmi butlą
-leżaczek Fisher Price do 18 kg może być krzesełkiem i ma pałąk z zabawkami- naprawde super rzecz
-podkłady do przewijania Bella takie z rybkami super na wyjścia w gości i w domu
-kwadratowe płatki Dzidziuś do mycia maluszka
-łóżeczko i materacyk
-krem Ziajka od pierwszego dnia życia
-kosmetyki z serii Emolium
-mały termos
-pieluszki tetrowe z nadrukami i pieluszki flanelowe. Flanelki wyścielałam w łożeczku na poduszcze i dzieki temu nie musialam prac za kazdym razem poszewki jak maly ulał
- poduszka KLIN- jak malemu sie bardzo ulewalo to mniej sie balam klasc go na tej podusi niz na plasko na pleckach. Na poczatku spal na boczku podparty poduszkamiz obu stron
-długa zwyczajna prostokatna poduszka do karmienia malucha troszke go usztywniala- zamiast różka
-smoczek 3-przepływowy i butla Aventu uzywamy po 6 m-cu do kaszek. Nam sie sprawdza.
- pajacyki do spania- rewelka nie ma problemu z kompletowaniem ubranka
-rozpinane bodaki
KITY
- smoczki Tomee tipee i gryzaki na ząbkowanie - mały nie chce ssać
- pampersy zaczal przesikiwac i to na pleckach albo pod pachą zmieniliśmy na Huggisy
- sudocrem -nam na odparzenia nie pomaga
-laktator Philips Avent-cieklo podczas odciagania po rekach
-sól fizjologiczna do oczu- lepsza jest woda przegotowana
-Tomee Tepee niekapek- nieporęczny dla małego
jak cos mi sie jeszczeprzypomni to dopiszę.
[link widoczny po zalogowaniu]