Co dzieci przyciąga do telewizji?

Wysłane przez ebobas 

ebobas (offline)

19-03-2009 14:23:08

Na przykład reklamy, bo w nich dużo się dzieje. Szczególnie w reklamach skierowanych do dzieci prosta i wpadająca w ucho muzyka bawi, prowokuje do tańczenia.

czytaj więcej

donnavito (offline)

15-01-2015 11:28:55

Iława
Siostrzeniec niedawno zapytał: "A co to jest sprawnosc seksualna?", bo usłyszal w reklamie po godzinie 19!!!Trochę się ubawiliśmy, w usttach kilkulatka to zabawnie brzmiało.

wojtaszek (offline)

03-02-2015 21:02:23

Tarnów
Zgadzam się że dzieci lubią powtarzalność w tym co odlądają. Z doświadczenia wiem że małe dzieci lubią bajkę o Teletubisiach może dlatego że tam akcja bajki toczy się bardzo wolno , wszystkie albo prawie wszystkie zwroty są powtarzane bardzo wolne np. Pinki Winki mówi pa pa
Dipsi mówi pa pa
La la mówi pa pa
Po mówi pa pa

moniaijulka (offline)

07-02-2015 23:31:37

Nowe
donnavito faktycznie musiało to śmiesznie brzmieć, ale powiem ci że ja ostatnio nawet zastanawiałam się nad tą reklamą, czy aby czasem zbyt otwarcie o tym nie mówią i jak wytłumaczyć małemu dziecku zwroty zawarte w tej reklamie. Kiedyś może i była duża cenzura, ale przynajmniej te wszystkie reklamy nie były tak seksualne, np. "co zrobić by konar zapłonął?" " i wszystko wstanie po Braweranie", no te hasła są żałosne grinning smiley

Wiadomo że dzieci bardziej interesują reklamy niż filmy, czy bajki bo reklama jest krótka, kolorowa, dźwięczna, hałaśliwa i dużo się w niej dzieje a to skupia uwagę.

joani (offline)

10-02-2015 08:34:35

Koncerny zbijają fortunę na dzieciach. Bajka czasem jest krótsza niz reklamy. Psychologowie, którzy pracuja nad reklamami dobrze wiedzą jak przykuć uwagę dziecka- łatwe melodie, rymowanki i obraz zapadający głęboko w pamięć. Moim zdaniem również nie powinno się puszczać niektórych reklam co najmniej do 20 a w szczeglnosci tam, gdzie są programy dla dzieci. My też płakalismy ze śmiechu, gdy w październiku robilismy ognisko, było trochęe wilgotne drzewo i nie mogliśmy rozpalić- no i co dwójka dzieci od razu powiedziała?- oczywiście, że trzeba kupić braveran, to konar od razu zapłonie... smiling smiley)

dzidzia11 (offline)

06-03-2016 13:28:27

U nas syna uwagę zwróciły pingwiny z madagaskaru nie trudno ich nie lubićsmiling smiley Śmieszne, rozrywkowe. Nawet czasami ja się skuszę i z nim oglądam przed spaniem o 19.00. lecą od pon. - do soboty na pulsie 2. Fajnie tak czasem coś obejrzeć całą rodzinką i się pośmiaćsmiling smiley

beatalisek (offline)

17-03-2020 12:33:34

Kamczatka
A jaki macie sposób na to, by dzieci nie podchodziły zbyt blisko telewizora? U mnie ostatnio zadziałał nowy [link widoczny po zalogowaniu]. Zuzia tak go polubiła, że z niego nie schodzi.
Chcesz pisać na naszym forum? Załóż konto w 3 minuty i dołącz do nas już dziś!.

Kliknij żeby zalogować

Forum eBobas.pl - Statystyki

Globalne
Wątki: 5889, Posty: 1462055, Użytkownicy: 73602.
Ostatnio dołączył/a Marek543.

Statystyki tego forum
Wątki: 162, Posty: 10148.