Alternatywa dla fotelika

Wysłane przez Inga35 

Inga35 (offline)

30-07-2018 20:39:06

Dominowo
Od września mój szkrab zmienia przedszkole i sporadycznie będą go odwiedzać dziadkowie. Dlatego też aktualnie szukam alternatywnych rozwiązań do fotelików, które są łatwe w przenoszeniu, a jednocześnie zapewniają bezpieczną jazdę dziecku w aucie. Możecie z własnego doświadczenia polecić w co zainwestować?

W3ntz (offline)

31-07-2018 21:50:54

A w jakim wieku jest dziecko? Do przedszkola różnie trafiaja dzieci winking smiley Od tego zależy czy można szukać alternatywy czy raczej zostaje tylko fotelik. No i wzrost podaj.Będzie łatwiej coś dopasować.

Inga35 (offline)

02-08-2018 23:07:06

Dominowo
Moja latorośl ma 5 lat i 112 cm jakoś nie pomyślałam by również te wartości podać w poście, a to przecież najważniejsze kryteria wyboru.

weronikalewandowska (offline)

03-08-2018 22:41:20

Poznań
5 lat to może zobacz czy Smart Kid Belt Ci nie przypadnie do gustu. Fajne rozwiązanie do sporadycznych przejazdów. My stosujemy do przewozu dziecka w taksówce albo jak mamy wynajęty samochód. Własnego nie mamy, więc zakup fotelika trochę nie ma sensu. Oczywiście to rozwiązanie dla starszego dziecka.

Inga35 (offline)

08-08-2018 20:18:27

Dominowo
Własnie dziś natknęłam się w internecie na artykuł o tym urządzeniu. Muszę przyznać, ze jestem zaskoczona takim rozwiązaniem, ale po obejrzeniu crash testów jestem gotowa w nie zainwestować. Dodatkowo urządzenie to posiada atesty i homologację więc moim zdaniem wszelkie aspekty bezpiecznego użytkowania ma spełnione. Gdy już zacznę użytkować napiszę Wam swą opinię.

weronikalewandowska (offline)

22-08-2018 20:40:44

Poznań
Inga35
Własnie dziś natknęłam się w internecie na artykuł o tym urządzeniu. Muszę przyznać, ze jestem zaskoczona takim rozwiązaniem, ale po obejrzeniu crash testów jestem gotowa w nie zainwestować. Dodatkowo urządzenie to posiada atesty i homologację więc moim zdaniem wszelkie aspekty bezpiecznego użytkowania ma spełnione. Gdy już zacznę użytkować napiszę Wam swą opinię.
Jestem ciekawa jakie na Tobie wywrze wrażenie. My ze Smart Kid Belt jesteśmy zadowoleni. Fajnie się spisuje, łatwo się zakłada. Wystarczy raz dopasowac do wzrostu dziecka i potem tylko używać. Wiadomo, co jakiś czas trzeba zmienić ustawienie, bo dziecko rośnie winking smiley

Inga35 (offline)

27-09-2018 21:42:01

Dominowo
Urządzenie pierwsza klasa, sprawuje się znakomicie. Najważniejszym plusem jest jego lekkość i to, że nie przysparza rodzicom problemu przy zakładaniu. Świetnie też sprawdza się w taksówkach gdzie jak wiadomo jest duży problem z pozyskaniem fotelika dla dziecka do zamawianego przejazdu.

Dagma3 (offline)

04-10-2018 16:35:31

Dominowo
Sama użytkuję Smart Kid Belt dla swej trójki urwisów i przyznaję jest doskonałe. Moje dzieci w końcu mieszczą się razem na tylnej kanapie i podróżują w komfortowych warunkach. Cieszę się, że urządzenie to będzie rosło razem z nimi i mój wcześniejszy problem z ich przewozem odszedł do lamusa.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2018-10-04 16:36 przez Dagma3.
Chcesz pisać na naszym forum? Załóż konto w 3 minuty i dołącz do nas już dziś!.

Kliknij żeby zalogować

Forum eBobas.pl - Statystyki

Globalne
Wątki: 5836, Posty: 1446060, Użytkownicy: 73585.
Ostatnio dołączył/a Olivia1234.

Statystyki tego forum
Wątki: 162, Posty: 8557.