Fotelik samochodowy

Wysłane przez katarzynabracka 

katarzynabracka (offline)

12-02-2009 13:52:07

Na liście sprzętów kupowanych dla mającego przyjść na świat maleństwa fotelik samochodowy wpisałabym w rubryce pilne. Już pierwsza podróż noworodka – ze szpitala do domu – powinna odbyć się w foteliku.

czytaj więcej

Olga (offline)

08-03-2009 21:52:51

Ośniki (05-155)
Fotelik to jedyna rzecz przy której nie zastanawiałam się czy nie ma tańszych. Wybraliśmy taki co jako jeden z kilku najlepiej wypadał w testach i taki kupiliśmy. Kolejny też będzie "z najwyższej półki", bo bezpieczeństwo jest najważniejsze, a dużo podróżujemy samochodem. A na rajdach i rallycrossie przekonałam się że dobry fotel (fotelik) i pasy mogą nawet uratowac życie.

Pozdrawiam
[link widoczny po zalogowaniu]
[link widoczny po zalogowaniu]

Ladyefa (offline)

16-03-2009 19:41:08

Szczecin
Ja jednak zauważyłam że tańszy nie znaczy gorszy. Kupiliśmy taki z niższej półki i w sumie korzystaliśmy z niego ok 9 mies. Myślę, że na tak krótki czas użytkowania to większość osób nie stać na drogi fotelik jeżeli nie długo trzeba będzie kupić następny.

magda87 (offline)

21-03-2009 10:00:24

Wrocław
My fotelik zakupiliśmy razem z wózkiem.
Niestety problem teraz występuje bo Smyk szybko mi rośnie. Niedługo skończy 4 miesiące a już ma ponad 70cm i waży z 7,6kg. Teraz nie jest jeszcze zbyt ciepło, chodzi w kombinezoniku i z ledwością mieści się do tego fotelika. Czy musimy zmienić na taki już "specjalistyczny" samochodowy fotelik? Czy to niczemu nie przeszkadza że np nóżki wystają? Jak jest u was z tymi fotelikami? Chcę aby moje dziecko miało zapewnione bezpieczeństwo w 100%.

Lucia (offline)

24-03-2009 07:26:47

Magda, ja zmieniałam fotelik 3 tygodnie temu. Michaś miał wtedy 8 miesięcy. Jest szczupły więc w starym foteliku się mieścił bez problemu, ale nóżki już mu wystawały. Jako, że samodzielnie siedzi "przesadzenie" go nowego fotelika nie było problemem. Mały zachwycony, bo lepiej widzi, co się dookoła dzieje i się nie nudzi. Jeśli chodzi o Twojego Sebastianka, to zastanawia mnie tylko problem ewentualnego siedzenia w nowym foteliku, bo te większe generalnie są chyba "siedzące" z ewentualną możliwością przestawienia na pozycję półleżącą. Zresztą spora część fotelików bardzo nieznacznie odchyla się do leżenia.

magda87 (offline)

27-03-2009 06:26:42

Wrocław
Lucia no właśnie tym siedzeniem najbardziej się martwię, bo co prawda próbuje siadać, ale jeszcze nie siedzi samodzielnie i stabilnie, a nasz fotelik jest jakiś mały bo raz że do 11kg a dwa że kurcze jakiś taki krótki, bo Małemu podobnie jak u Was nóżki wystają i tej przykryw na wierzch fotelika nie zapnę już bo ma zbyt ciasno.
Hmm... może popatrzę po sklepach na te "początkujące" foteliki ale jakieś większe :confused:

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2009-03-27 06:26 przez magda87.

Klaudia (offline)

01-04-2009 21:55:15

Warszawa
Fotelik samochodowy był jedną z rzeczy nad których ceną się nie zastanawialiśmy. Kupiliśmy taki, który ma atesty i wiemy, że on właśnie zabezpieczy nasze maleństwo przed urazami.

Nasz Mikołaj ma Maxi Cosi do 13 kg. Póki co Mikołaj waży ok 8.5kg, więc jeszcze nie siejemy paniki jeśli chodzi o przesiadanie się na "dorosły" fotelik.

"Bo gdy Ciebie by ze mną nie było, w gruzy by wszystko runęło.."

magda87 (offline)

02-04-2009 06:46:36

Wrocław
Hmm... my z wagą też sie mieścimy w foteliku tylko ze wzrostem jakoś tak nie bardzo :/
A czy u Was też dzieciaczkom wystają nóżki poza fotelik ?

jmijeczka (offline)

02-04-2009 15:54:18

Wlkp
magda tak. Wazne aby glowka nie wystawala.

Klaudia (offline)

02-04-2009 19:02:55

Warszawa
magdamojemu też nóżki wystają. tak jak napisała jimijeczka ważne żeby główka nie wystawała

"Bo gdy Ciebie by ze mną nie było, w gruzy by wszystko runęło.."
Chcesz pisać na naszym forum? Załóż konto w 3 minuty i dołącz do nas już dziś!.

Kliknij żeby zalogować

Forum eBobas.pl - Statystyki

Globalne
Wątki: 5984, Posty: 1490684, Użytkownicy: 73628.
Ostatnio dołączył/a Mags1234.

Statystyki tego forum
Wątki: 112, Posty: 47679.