Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)
robertprzybylski (offline) |
04-03-2009 16:34:01 |
|
Wybierając samochód dla rodziny z dzieckiem, należy zwrócić szczególną uwagę na liczbę drzwi i system isofix.
czytaj więcej |
CyBeRa (offline) |
11-06-2009 12:32:54 |
Ruda Śląska |
czy wazne ile drzwi ma auto ? dla mnie nie byle auto sie nie sypało i kierowca jeździł ostrożnie
|
Sympatyczna (offline) |
11-06-2009 12:36:50 |
Moderator
|
|
ptysiowa_mama (offline) |
11-06-2009 22:30:30 |
Warszawa |
Jedno dziecko mozna jeszcze od biedy wsadzic i zapiac fotelik... z dwojka jest gorzej... i wcale nie chodzi tylko o wygode. Niektore dzieci w okresie buntu dwulatka/trzylatka/czterolatka nienawidza zapinania pasow. Jak probuje sobie wyobrazic rodzica, ktory walczy z prezacym sie dzieckiem majac kregoslup zlozony na pol, przepalaja mi sie zwoje w mozgu
![]() |
Sympatyczna (offline) |
12-06-2009 10:44:06 |
Moderator
|
Ptysiowa - nie wiem, czy nienawidzą... ale dwu, trzy czterolatek to się praktycznie sam mości na siedzeniu i odpada przynajmniej wkładanie go na tylne siedzenie przez przednie drzwi... a mówiąc o wygodzie miałam na myśli właśnie wygodę rodziców
![]() Człowiek przestaje się bawić nie dlatego, że się starzeje, tylko starzeje się dlatego, że przestaje się bawić |
martynka002 (offline) |
11-11-2014 15:47:59 |
|
dla nie liczy się jakie auto , ważne by było sprawne i zapewniało bezpieczeństwo dziecku.
|
mysia83 (offline) |
21-01-2015 13:25:51 |
Rzeszów |
Najważniejsze żeby było 4 czy 5-drzwiowe, wtedy łatwo można wkładać malucha do fotelika.
A jeśli dzieci jest 2 albo więcej to ważne, żeby samochód był po prostu duży ![]() ![]() |
joani (offline) |
23-01-2015 10:14:46 |
|
Szczerze mówiąc, to troche nie rozumiem tych dywagacji jakim autem jeździć. Wiadomo, im większy i z różnymi bajerami bezpieczeństwa, tym lepiej. Ale chyba nie zabroni nikt nikomu jechać rodzinie "maluchem" z pięknie zapiętym fotelikiem za miasto na picknick i cieszyć się sobą jak i przyrodą... aniżeli autem na full wypasie do galerii i spędzić tam cały dzień.
Rodzina, której nie stać na drogie auto, mogłaby poczuć sie trochę nieswojo. |
joanka106259 (offline) |
23-01-2015 20:40:52 |
Lublin |
My mamy 5drzwiowego sedana i nie będziemy zmieniać samochodu tylko dlatego, że będziemy mieć drugie dziecko. Zapewne jakieś kombi byłby wygodniejsze, ale nie dajmy się zwariować
![]() Zapraszam do głosowania na Marcelka ![]() [ebobas.pl] [ebobas.pl] |
donnavito (offline) |
23-01-2015 23:39:31 |
Iława |
To niezbyt madry tekst, bo kogo z nas stać by kupowac nowy samochód ze względu na dziecko, najbezpieczniejsze są volvo, a kosztują bardzo duzo dla przeciętnej polskiej rodziny, w kazdym aucie trzeba zamontowac fotelik, wymienić opony na czas i inne rzeczy, które trzeba, a przede wszystkim jeździc z głową, w najbezpieczniejszym aucie wiele i tak zalezy od kierowcy.
|
moniaijulka (offline) |
30-01-2015 01:38:29 |
Nowe |
My mamy Golfa IV, odpicowanego, stuningowanego, igiełka po prostu - drugie oczko w głowie tatusia zaraz po córeczce
![]() ![]() |
GabaBaba26 (offline) |
30-01-2015 17:10:25 |
Udanin |
My kupiliśmy Audi a6 jest w nim sporo miejsca i co dla mnie ważne bagażnik jest ogromniasty. Jeździmy na gazie co pozwala nam troszku zaoszczędzić, mimo że auto ma duże spalanie. Synuś jest jeszcze malutki więc siadam z tyłu auta po między jednym i drugim dzieckiem i wcale nie narzekam mam na tyle miejsca że spokojnie mogę manewrować.
[link widoczny po zalogowaniu] |
joani (offline) |
30-01-2015 17:58:19 |
|
To ja juz wolę jechać tramwajem anizeli na gazie. Ja znam niestety osobę, która po zamontowaniu gazu w aucie ledwo uszła z życiem, bo była nieszczelność. Niestety to nie jeden taki przyadek a wozić dzieci świadomie na bombie nie zamierzam. Po drugie to i też dużo mniej miejsca w bagażniku a przy pociechach jest co wozić. No ale każdy robi jak uważa,bo jak kogos nie stać na paliwo, to i ima sie takich rzeczy.
|
GabaBaba26 (offline) |
01-02-2015 07:01:27 |
Udanin |
Co roku robi się przegląd zarówno auta jak i instalacji gazowej więc jakby była jakaś nieszczelność to by to wykazało, chyba że niektórzy olewaj to no to cóż niech ryzykują. A pojemność bagażnika akurat w naszym aucie jest bardzo duża, dla ścisłości mieści się wózek duży z gondolą i moje torby wypchane po brzegi dziecięcymi zabawkami. Ale rozumie jeżeli kogoś nie stać na dobre auto to niech jeździ sobie maluchem na pikniki za miasto.
[link widoczny po zalogowaniu] |
joani (offline) |
01-02-2015 17:28:08 |
|
Nie ma bezpiecznego samochodu a jeszcze dodatkowo go czynić mniej bezpiecznym...?. co kto woli.. nie mnie oceniać kto czym jeździ, bo każdy kupuje samochód na jakie go stać. Trzeba też i pamiętać o następstwach kupna "dobrego auta" i o utrzymaniu i tu niektórzy trochę o tym zapominają, bo po prostu nie stać ich na tankowanie. Dla mnie totalna bzdura. Ale to nie miejsce na takie dywagacje.
|
klaubit (offline) |
07-02-2015 14:36:39 |
Nowe Wierzbno |
samochód musi mieć min. 4 koła, do tego kierownice, silnik przy się przydał oraz może karoseria? ^^ dziewczyny zastanówcie się... ważne jest aby mieć dobry fotelik, my mamy Maxi Cosi, ponieważ lista certyfikatów daje nam poczucie bezpieczeństwa, ale tak naprawdę nic nie da super samochód i najdroższy fotelik, to co ma się stać, to i tak się stanie...
![]() |
donnavito (offline) |
07-02-2015 22:51:48 |
Iława |
Bede sie upierac przy swoim, ze najwięcej zalezy od kierowcy.
|
mikaa997 (offline) |
10-02-2015 16:16:39 |
Wrocław |
Chyba mało kto będzie wymieniał samochód z uwagi na urodzenia dziecka. Oczywiście jeśli wymieniamy samochod albo możemy sobie pozwolić na nowy to warto aby miał isofix, wyłączaną przednią poduszkę powietrzną itp.
Najważniejsze aby samochód był bezpieczny, w pełni sprawny i aby kierowca był rozważny na drodze. |
klaubit (offline) |
17-02-2015 19:44:04 |
Nowe Wierzbno |
a kierowca to podstawa, tu masz rację, zgadzam się z Tobą
![]() |
Modzelka8 (offline) |
17-02-2015 21:06:21 |
Biała Piska |
My mamy Audi A4, ukochane autko z dużym bagażnikiem do którego spokojnie mieści się gondola i kółka
![]() ![]() |
Globalne
Wątki: 5687, Posty: 1267611, Użytkownicy: 72603.
Ostatnio dołączył/a fadsfdsaf01.
Statystyki tego forum
Wątki: 214, Posty: 7611.