Przewodnik. Poród krok po kroku.

Wysłane przez ewakozakiewicz 

ewakozakiewicz (offline)

09-11-2012 14:08:19

Nawet już w siódmym miesiącu warto trzymać spakowaną torbę do szpitala z potrzebnymi rzeczami. Przede wszystkim jednak należy przemyśleć pewne sprawy, aby poradzić sobie z sytuacją przed i w trakcie porodu, nie dać się zaskoczyć. Dobrze jest wiedzieć co będzie się z nami działo, od momentu kiedy przekroczymy próg szpitala?

czytaj więcej

mikaa997 (offline)

09-01-2015 19:46:53

Wrocław
Jeśli ktoś ma taką możliwość to polecam udział w szkole rodzenia, tym bardziej, że w wielu miastach powstało wiele darmowych szkół. Dzięki zajęciom byłam na prawdę dużo spokojniejsza i mój partner też wiedział co się dzieje (uczestniczył ze mną w zajęciach).

joanka106259 (offline)

22-02-2015 18:57:10

Lublin
Ja czytając artykuł i przypominając sobie mój pierwszy poród mogę powidzieć tylko, że piękna ta teoria. W artykule wszystko tak pięknie wygląda a rzeczywistość bywa dużo bardziej brutalna, niestety.

Zapraszam do głosowania na Marcelka smiling smiley
[ebobas.pl]
[ebobas.pl]

Doris85 (offline)

04-04-2015 15:14:57

Świecie
Wybieram sie do szkoly rodzenia, zeby lepiej sie przygotowac do porodu i dowiedziec wiecej o pielegnacji maluszka. Torba bedzie juz tez gotowa miesiac - dwa przed. Lepiej miec wszystko gotowe i dpokojnie czekac smiling smiley

margerita090 (offline)

25-11-2016 14:22:31

Turka
Artykuł nie napawa optymizmem. Nie znalazłam ani słowa o pozycjach wertykalnych, o ruchu w pierwszym etapie ani o tak często zalecanej pozycji pionowej w pierwszym jak i nawet w drugim okresie porodu....

Proszę o polubienie moich przygotowań [ebobas.pl]
Chcesz pisać na naszym forum? Załóż konto w 3 minuty i dołącz do nas już dziś!.

Kliknij żeby zalogować

Forum eBobas.pl - Statystyki

Globalne
Wątki: 5892, Posty: 1463290, Użytkownicy: 73604.
Ostatnio dołączył/a dagula.

Statystyki tego forum
Wątki: 219, Posty: 11549.