Zasady zdrowego odżywiania się dla kobiet w ciąży

Wysłane przez agnieszkausiarczyk 

agnieszkausiarczyk (offline)

07-08-2009 16:57:07

Produkty zbożowe, takie jak zboża, ziarna, nasiona i pestki powinny być głównym źródłem energii dla kobiet w ciąży.

czytaj więcej

toja51 (offline)

25-08-2009 16:33:31

Kraków
Te zasady rzeczywiście są uniwersalne. Gwarantują zdrowie i szczupłą sylwetkę. Zeby tylko umiec ich przestrzegac, nie tylko w ciąży!smiling smiley)

Akwedukt (offline)

25-08-2009 22:46:57

"głównym i jedynym" ??

malgorzatap (offline)

26-08-2009 11:27:45

Hjørring
no wlasnie ,cos chyba przesadzono z tym JEDYNYM

[link widoczny po zalogowaniu]

Życie nie powinno być podróżą do grobu. Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce, tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy dupy, krzycząc... "ALE TO BYŁA JAZDA..."

grazyna (offline)

26-08-2009 18:43:27

Oczywiscie, ze przesada - poprawiliśmy. Dzięki za uwagęsmiling smiley)

julka (offline)

31-08-2009 14:12:03

Warszawa
to tekst na czasie - "Turbo-Dymo-Man zawstydził kurę i wydziobał 150 ziaren"

a serio, to przeciwko białemu pieczywu możnaby jakąś świętą wojnę rozpętać. i nawet mniejsza o mamy. biała buła w rękach dzieciaka wywołuje we mnie zawsze emocjonalne reakcje. oczywiście typową reakcją będzie zapewne ciepła akceptacja - ma niunia apetyt, to niech wsuwa "na zdrowie"

anialadeevit (offline)

16-01-2013 23:39:57

Wrocław
toja51
Te zasady rzeczywiście są uniwersalne. Gwarantują zdrowie i szczupłą sylwetkę. Zeby tylko umiec ich przestrzegac, nie tylko w ciąży!smiling smiley)

Zasady zdrowego odżywiania powinny być stosowane nie tylko w czasie ciąży, ale cały czas. Prawidłowe nawyki potem są przekazywane dziecku, co ma wpływ na jego rozwój i zdrowie

halina2159 (offline)

22-10-2014 10:23:29

Skoczów
zgadzam się że taka dieta jest zdrowa i warto ją stosowac nie tylko w ciazy ale na co dzień i dla nas wszystkich bo wiadomo że dieta ma duzy wplyw na nasze zdrowie i samopoczucie smiling smiley w pierwszej ciazy na początku nie mogłam jeśc miesa za to warzywa i mleko mogłam pod każdą postacią pochłaniać a w drugiej z kolei od początku ciągnęlo mnie na mieso i ryby ale wiadomo każda z nas w ciazy ma zachcianki i czasem można sobie pozwolic na ciasteczka czy tortillę a jak jest zrobiona w domku to nawet częściej bo można dania nawet te fast-foodowe zrobic tak by były zdrowe i smaczne smiling smiley unikałam natomiast wszelkich napojów gazowanych (ale chyba większosc ciezarnych żle się po nich czuje i sa nie zdrowe) cieżkich potraw i tłustych zresztą nie mialam na nie ochoty takze alkohol pod żadną postacią nie jest dozwolony mysle ze kobieta w ciązy i nie tylko powinna jeśc to na co ma ochote a zgodnie z zasadami zdrowego rozsadku i zdrowego odżywiania w końcu chodzi o zdrowie nasze i naszych najbliższych smiling smiley

[link widoczny po zalogowaniu] [link widoczny po zalogowaniu]

gerreiro16 (offline)

24-10-2014 12:42:17

Warszawa
TAk, wszelkie ziarna, nasiona i zboża są dobre dla kobiet w ciąży, oprócz tego świerze owoce i warzywa, unikanie cięzkostrawnych potraw. I oczywiście unikanie używek takich jak papierosy czy alkohol.

Potrzebuję [link widoczny po zalogowaniu] bo [link widoczny po zalogowaniu] już niedługo.

lenkaa82 (offline)

11-11-2014 14:20:13

warszawa
Najważniejsza jest regularność spożywania posiłków oraz ograniczenie do minimum wszelkich „polepszaczy” smaku, konserwantów. Tylko to bardzo trudne w dzisiejszych czasach.

mikaa997 (offline)

09-02-2015 17:28:44

Wrocław
Warto zwrócić też uwagę na sposób przygotowywania posiłków. Polecam gotowanie warzyw na parze, unikanie smażonych i ciężkich potraw oraz zrezygnowanie z dodatków typu: zupa w proszku, przyprawa typu wegera, magi itp.

Doris85 (offline)

04-04-2015 11:00:28

Świecie
Dobrze jest stosowac wlasciwa diete juz w momencie staran o dziecko. I zwrocic uwage nie tylko na eliminowanie produktow szkodliwych, ale i wlasciwy dobor skladnikow w naszym codziennym menu. I kontynuowac taki sposob odzywiania zawsze - a nie tylko w ciazy.

Adelajda04 (offline)

17-08-2016 15:17:31

Chrzanów
A czy to prawda, że w ciąży nie można pić zielonej herbaty? Wiem, że ona w dużej ilości nie jest wskazana ogólnie, ale gdzieś obiło mi się o uszy, że w ciąży najlepiej nie pić jej wcale... to prawda?

pauliska (offline)

08-02-2017 09:28:54

Warszawa
częstsze ale mniejsze posiłki smiling smiley ogólnie dieta bardzo zróżnicowana, można poszperać w necie w poszukiwaniu jakichś jadłospisów dla ciężarnych, ja ostatnio polubiłam stronkę świadome macierzyństwo
Chcesz pisać na naszym forum? Załóż konto w 3 minuty i dołącz do nas już dziś!.

Kliknij żeby zalogować

Forum eBobas.pl - Statystyki

Globalne
Wątki: 6019, Posty: 1580790, Użytkownicy: 73681.
Ostatnio dołączył/a elasad1984.

Statystyki tego forum
Wątki: 220, Posty: 23281.