Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)
agnieszkausiarczyk (offline) |
07-08-2009 13:44:36 |
|
W pierwszym trymestrze ciąży biust może powiększyć się nawet o dwa rozmiary. Być może więc będzie trzeba nawet dwa razy dobierać właściwy stanik. Dopiero w ostatnim miesiącu ciąży można przymierzać staniki do karmienia, choć jeszcze lepiej zrobić to po porodzie, bo piersi po porodzie mogą powiększyć się jeszcze o 25 procent.
czytaj więcej |
marlena09 (offline) |
26-10-2012 22:59:15 |
Warszawa |
Ja teraz kupiłam bardzo fajny stanik w necie w tym sklepie [link widoczny po zalogowaniu]
Naprawde super, ja już potrzebuje niestety spać w nim, bo jednak moje piersi tez mi dają w kość ![]() |
teresa211186 (offline) |
06-11-2014 20:32:05 |
Niwki Książęce |
Na początku ciąży musiałam często zmieniać staniki, zawsze coś mi nie pasowało, mimo iż kupowałam je w ulubionym sklepie. Teraz udało mi się kupić bardzo fajne dwa tej samej firmy i służą mi już chyba 2 miesiące, ale czuję ze niebawem będę musiała się z nimi rozstać tym bardziej że za 7 tyg. mam termin porodu
|
lenkaa82 (offline) |
19-11-2014 21:23:24 |
warszawa |
Ja mam z natury duże piersi ( 70 F ) i zawsze obawiałam się ich w ciąży. Okazuje się, żę zupełnie niesłusznie. Piersi powiekszyły się jedynie o 1 rozmiar ( z F na G ). Biustonosze kupuję w tym samym sklepie co dotychczas.
|
joannaeich (offline) |
23-12-2014 09:00:51 |
Gniezno |
ja byłam na przymiarce jaki biustonosz i mam idealny nie jest za mały ani za duży a co najważniejsze wygodny.
|
donnavito (offline) |
31-12-2014 00:15:01 |
Iława |
Mi sie marzy spotkanie z brafiterka, ale u mnie nie ma takich usług. I w ogóle jest za mało sklepów z bielizną, a w necie sie boję, bo sam nie wiem, jaki mam rozmiar, kazdy stanik w innym, producenci różnie opisują rozmiary.
|
joanka106259 (offline) |
15-01-2015 20:58:08 |
Lublin |
|
donnavito (offline) |
25-01-2015 23:06:06 |
Iława |
Stanik jest wazny, bo pod koniec ciązy, gdy piersi są już większe, warto w nim spac, by się nie zdeformowąły, ale musi być bardzo wygodny.
|
joani (offline) |
30-01-2015 07:56:51 |
|
Na pewno nie ma co kupować na wyrost, bo mi np. biust prawie się nie zmienił i chodziłam dalej w swoich starych. Wiadomo piersi są bardziej drażliwe, więc jak dla mnie najlepsze były sportowe bez fiszbin.
|
GabaBaba26 (offline) |
31-01-2015 14:24:20 |
Udanin |
Mi w ciąży piersi powiększyły się o 100% więc wszystkie wypychane staniki mogłam w końcu wyrzucić
![]() [link widoczny po zalogowaniu] |
halina2159 (offline) |
01-02-2015 17:22:57 |
Skoczów |
Wybór odpowiedniego stanika jest bardzo ważny bo to ważne i dla zdrowia naszego i dobrego samopoczucia no i ładnego wyglądu a w końcu wszystkie chcemy wyglądac atrakcyjnie i czuc sie dobrze
![]() ![]() [link widoczny po zalogowaniu] [link widoczny po zalogowaniu] |
joani (offline) |
01-02-2015 18:49:48 |
|
Przypomniała mi się zabawna historia ze szpitala. Kobietka miała nakarmić małą. Odsunęła bluzeczkę, ukazał się piękny stanik, nafaszerowany cyrkoniami, ale był dla karmiącej, bo odpięła miseczkę- sztywną aż z daleka widać. No i zaczęło się zawijanie miseczki w różne strony.. dziecko płacze a mama walczy. Dodatkowo stanik ograniczony jest fiszbiną na dole. Nie powiem, żal mi juz jej było i jej i dziecka. W końcu się wkurzyła i ściągnęła stanik, nastała błoga cisza...
Wniosek- nie wygląd jest ważny a jego użyteczność i wygoda. |
donnavito (offline) |
04-02-2015 23:30:55 |
Iława |
Stanik trzeba wypróbowac w domu, zeby się z nim zaznajomić, wcale niełatwo sobie poradzić z tymi dla karmiących, zwłaszcza jedną ręką.
|
wojtaszek (offline) |
05-02-2015 22:01:31 |
Tarnów |
Biustonosz musi byc przede wszystkim wygodny i dobrze podtrzymywać piersi. Ja przed porodem kupiłam sobie taki z odpinanymi miseczkami i powiem szczerze że nie wyobrażam sobie karmienia bez niego. Takie biustonosze sa bardzo wygodne i jeżeli chcemy nakarmić dziecko wystarczy odpiąć miseczkę i nie odsłaniając swojego ciała mozna to zrobić bardzo sprawnie i dyskretnie. Ja miałam jedynie czasami problemy z zapięciem biustonosza jedną ręką i tu uważam że producenci powinni pomyśleć o lepszym rozwiązaniu.
|
mikaa997 (offline) |
11-02-2015 09:59:41 |
Wrocław |
Ja miałam dwa rodzaje, każdy z odpinaną miseczką ale jeden był materiałowy, zupełnie miękki. Drugi miał lekko usztywnioną miseczkę. Przyznam szczerze, że wygodniej mi było w tym drugim jednak jeśli chodzi o karmienie to faktycznie jest gorzej bo po odpięciu miseczki trudniej jest ją podwinąć żeby wygodnie nakarmić dziecko. Skończyło się na tym, że obu używałam bardzo krótko i szybko przeszłam na zwykłe staniki. W domu po prostu ściągałam cały biustonosz a przed wyjściem z domu zastanawiałam się czy będę musiała karmić i jeśli tak to czy jest w danym miejscu pokój dla matki z dzieckiem, gdzie też bez problem mogłam ściągnąć stanik
![]() |
Modzelka8 (offline) |
20-02-2015 18:46:59 |
Biała Piska |
Ja raczej w ciąży miałam te staniki co wcześniej, jedynie pod koniec kupiłam sobie jeden nieco większy. Ale już po urodzeniu musiałam kupić nowe, oczywiście te do karmienia, bo są najwygodniejsze dla mnie
|
joanka106259 (offline) |
21-02-2015 10:50:35 |
Lublin |
Ja kupiłam w komplecie dwa z odpinanymi miseczkami i są materiałowe. Piersi urosły mi tak, że w stare staniki się nie mieściły i bardzo mnie cisnęły. W pierwszej ciązy i po porodzie rzadko zakładałam stanik, w domu nigdy nie nosiłam, ale teraz mam już swoje lata
![]() Zapraszam do głosowania na Marcelka ![]() [ebobas.pl] [ebobas.pl] |
Doris85 (offline) |
03-04-2015 14:47:56 |
Świecie |
Mi w trakcie ciazy bardzo sie powiekszyl biust, czesto mialam obolale piersi, mimo prawidlowo dobranego stanika. Dlatego dla mnie w momentach najwiekszego kryzysu idealnym rozwiazaniem okazaly sie staniki sportowe.
![]() |
Monika345 (offline) |
16-04-2015 10:55:58 |
Szczecin |
Również do jakiegoś czasu nosiłam zwykłe staniki. Po koniec ciąży kupiłam już takie do karmienia i jestem bardzo zadowolona bo niejeden bezfiszbinowy karmnik podtrzymuje piersi lepiej niż zwykły stanik na fiszbince.
Ja akurat postawiłam na zagraniczną markę [link widoczny po zalogowaniu] i mogę polecić ją każdej karmiącej mamie. Cena nie należy do najniższych jednak na prawdę są warte swojej ceny ![]() |
paulinamama (offline) |
02-06-2016 13:49:45 |
Kirchol |
Hej, ja teraz nosze stanik yajlee, super się rozciąga, rośnie razem z moim biustem oraz dodatkowym plusem są odpinane ramiączka co pewnie ułatwi mi karmienie. Polecam wszystkim przyszłym mamom
![]() |
Globalne
Wątki: 5324, Posty: 1363420, Użytkownicy: 73240.
Ostatnio dołączył/a Grzesiek_91.
Statystyki tego forum
Wątki: 215, Posty: 17511.