Menstruacja. Bolesna, zbyt obfita lub zbyt skąpa, nieregularna

Wysłane przez ewakozakiewicz 

ewakozakiewicz (offline)

09-02-2011 13:44:21

Bolesne miesiączki często mijają po pierwszym porodzie, z dwóch powodów: mechaniczne rozciągnięcie mięśnia macicy sprawia, że nie wraca on do kondycji sprzed porodu, co ułatwia przepływ krwi, no i układ hormonalny jest w pełni dojrzały.

czytaj więcej

andziula21 (offline)

29-03-2012 16:22:23

mam nadzieje ze mi kieyds mina miesiaczki bolesne mam ich juz dosc

[link widoczny po zalogowaniu]

GabaBaba26 (offline)

24-11-2014 14:10:55

Udanin
Na szczęście moje miesiączki były i regularne i na tyle bolesne że dwa ibupromy dawały sobie z tym bólem radę winking smiley Niestety moja siostra strasznie cierpiała przy miesiączce po pewnym czasie ketonal już jej nawet nie pomagał, przez dwa pierwsze dni okresu leżała w łóżku i zwijała się z bólu. Bidulce przeszło dopiero po drugim porodzie czyli w wieku 31 lat.

joannaeich (offline)

13-12-2014 15:38:45

Gniezno
po porodzie pierwszym unormowały się, nie są aż tak bolesne

Modzelka8 (offline)

23-02-2015 17:47:08

Biała Piska
Ja miałam przed porodem bolesne, obfite miesiączki, oczywiście nieregularne. Niestety po porodzie jest jeszcze gorzej! Czasami myślę, że się wykrwawię, jestem strasznie osłabiona, czasami zdarza mi się zemdleć. Byłam u ginekologa i jest wszystko ok, nie wiem czemu tak się dzieje. Nie mogę nawet brać silnych tabletek po karmię. Kiedyś pomagał mi Ketonal

Doris85 (offline)

03-04-2015 10:28:31

Świecie
Przed ciaza mialam bolesne obfite miesiaczki i bardzo nieregularne. Dopiero leczenie hormonalne tarczycy i problemow ginekologicznych w tym samym czasie pomogło wyregulowac cykl. Mam nadzieje, ze po porodzie wszystko sie szybko unormuje.

Barbara70 (offline)

02-07-2019 09:43:08

Łysa Góra
Mój lekarz polecił mi taki schemat działania przy bólach miesiączkowych. Monitoruje sobie dni płodne za pomocą testera owulacji afrodyta, wiem kiedy mam owulację i kiedy mniej więcej będę miała okres, wówczas wcześniej biorę tabletki przeciwzapalne aby zmniejszyć wydzielanie hormonów odpowiadających za skurcze, a w pierwszy dzień cyklu biorę rozkurczowe. Działa i nie boli winking smiley

owieczka78 (offline)

14-06-2021 17:56:27

Łuków
Jak zmieniłam na naturalne całkowicie podpaski i tampony Masmi to radykalnie zmniejszyły mi się bóle menstruacyjne.Podpaski są mega chłonne i są pierwsze na świecie podpaski wyprodukowane w całości z najzdrowszej certyfikowanej bawełny organicznej z systemem DRY Wings zapobiegającemu przesiąkaniu.
Chcesz pisać na naszym forum? Załóż konto w 3 minuty i dołącz do nas już dziś!.

Kliknij żeby zalogować

Forum eBobas.pl - Statystyki

Globalne
Wątki: 6019, Posty: 1574700, Użytkownicy: 73678.
Ostatnio dołączył/a Pinuka.

Statystyki tego forum
Wątki: 220, Posty: 22674.