Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)
agnieszkausiarczyk (offline) |
12-02-2009 13:50:26 |
|
Gdy dowiedziałam się, że jestem w ciąży, nie mogłam doczekać się kupowania małych ubranek! Odwiedzałam sklepy z dziecięcymi artykułami, ale bałam się cokolwiek kupić, by nie zapeszyć. Jednak mniej więcej w szóstym miesiącu ciąży kupiłam pierwsze ubranka i czapeczki.
czytaj więcej |
myszka12151919 (offline) |
09-01-2012 08:31:11 |
Puck |
Ojejku hehe to wszystko przedemna :-)
[link widoczny po zalogowaniu] [link widoczny po zalogowaniu] [link widoczny po zalogowaniu] |
pokrecona88 (offline) |
20-02-2012 19:48:34 |
Lubin |
Pamiętam, jak parę tygodni temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży...a to już 25 tydzień ten czas tak szybko leci. Już niedługo biorę się za zakupowe szaleństwo dla małego szkraba
![]() ![]() ![]() |
aniad (offline) |
16-03-2012 15:11:27 |
Katowice |
ja tez wlasnie jestem na etapie przegladania wyprawkowych katalogów i czasem sie za glowe łapie jakie akcesoria sa na rynku, czego to sie nie wymysli, zeby ludziom odchudzic portfel;-))
a jako ze mam juz jedno dziecko, to mniej wiecej wiem, jakie rzeczy na pewno sie nie przydadza. i tak sposrod wielu moge odradzic: sukienki dla dziewczynek ktore jeszcze nie umieją siedziec (tak wiem, wyglada to slodko, ale poza sesja zdjeciawa nie przyda sie, zwija pod pleckami i gniecie), jakiekolwiek zabawki dla dziecka, ktore nie skonczylo drugiego miesiaca zycia (zwyczajnie ich nie dostrzega), moskitiera na zime, spiworek na lato (przy kupnie wozka lepiej pomyslec, o jakiej porze roku bedzie uzywany), malutkie kołyski (starczaja na kilkanascie tygdni! no chyba ze w planach wiecej potomstwa:-). Zadziwiają mnie tez rozne "specjalne" pojemniki na mleko i pozywienie, dwa razy drozsze niz zwykle pudełka, przedziwne organizery na smoczki, blendery do warzyw i owoców (czy mozna pozniej wykorzystac blender avent do robienia mojito?), neutralizatory zapachu, sterylizatory (chyba ze sa wskazania medyczne dla chorego dziecka) itp. na kilku listach pt. wyprawka znalazłam tez: kapcie dla noworodka i mikser do mieszanki mlecznej. hmmm. jasne, ze mozna , tylko po co? taka jest moja osobista opinia:-)) pozdrawiam:-) |
moreluska (offline) |
05-04-2012 16:08:52 |
Marki |
Ja rozumiem ze ta wyprawka ubrankowa to jest przedstawiona na jeden dzien??? 4 szt. body??? 4-5 szt. noworodek zuzywa jednego dnia. a to sie uleje, a to wymiotuje, a to kupa przeleci przez pampersa. To samo z pieluchami. Dziewczyny jak bedziecie miały pierwsze dziecko kupujcie jak najwiecej szt. body i pajacyków, o pieluchach nie wspomne bo 100 szt. starcza na 3-4 dni. Wiem co mówie, przeszła to juz raz i ciagle mi ubran brakowało, bo zasugerowałam sie własnie listami z internetu, teraz robie wieksze zapasy wole miec wiecej niz biegac po sklepach z wywieszonym językiem.
<a href="[link widoczny po zalogowaniu] src="[link widoczny po zalogowaniu]; alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a> |
GusiuNesta (offline) |
05-04-2012 17:18:24 |
Sieradz |
moreluska - 100 szt. pieluch na 3-4 dni? A podobno dziecku zmienia się pieluszkę co 2-3 godziny...
[link widoczny po zalogowaniu] [link widoczny po zalogowaniu] |
Anonimowy użytkownik (offline) |
05-04-2012 19:51:58 |
GusiuNesta - czasem pieluchę zmienia się co godzinę,albo i częściej
![]() ![]() jeśli chodzi o wyprawkę,to dla mnie pomyłką było body dla noworodków.masakra.jak zobaczyłam swoją kruszynę i próbowałam jej to ustroistwo założyć..ło matko,szybko się przerzuciłam na kaftaniki.dla mnie o wiele praktyczniejsze i wygodniejsze.nie musiałam szarpać dziecka,podnosić mu główki,wyginać.kładałam na rozłożonym kaftaniku i zapinałam na brzuszku.przewijaka nie miałam.doskonale się sprawdzała ceratka do przewijania,którą w dodatku mogłam zabrać wszędzie ze sobą.w torebce ![]() ![]() ![]() |
|
andziula21 (offline) |
18-04-2012 18:38:23 |
|
o prosze tak sobie was czytam ;p chodz grudzien daleko ale to moje pierwsze dziecko wiedz mniej wiecej musze wiedziec co i jak ;p
[link widoczny po zalogowaniu] [link widoczny po zalogowaniu] |
mrowkab (offline) |
13-05-2014 22:45:52 |
Gdynia |
|
costa (offline) |
19-05-2014 12:18:33 |
Jatutów |
laktator jeżeli będziesz karmiła piersią, np baby ono są dobre i niedrogie.
|
Amaranth (offline) |
22-05-2014 10:40:19 |
Piekary Śl. |
Polecam zajrzeć na [link widoczny po zalogowaniu] !!!!!!
Ciuszki bardzo dobre gatunkowo, żywe kolory... Na prawdę polecam. Moje dzieciaki nosiły ciuszki Ewa klucze-które są dostępne u nich w sklepie !!! [link widoczny po zalogowaniu] TYMOTEUSZ 01.02.2011 waga 3600g wzrost 59 godz. 8:40 [link widoczny po zalogowaniu] MAGDALENA 31.03.2013 waga 3450g wzrost 56 godz.23:28 [link widoczny po zalogowaniu] [link widoczny po zalogowaniu] [link widoczny po zalogowaniu] |
mysia83 (offline) |
24-09-2014 08:25:45 |
Rzeszów |
zdecydowanie powinno się pamiętać o tym, aby kupić ubranka w różnych rozmiarach, ja będąc w ciąży z synkiem zakupiłam wszytko w rozm. 56, a kiedy synek urodził się z wagą 4300 i długością 63 cm...okazało się, ze wszystko jest za małe i potrzebne były szybkie zakupy
![]() |
Anonimowy użytkownik (offline) |
24-10-2014 10:42:00 |
Poszukaj sobie na Bellbino.pl Ubranka, Czapeczki, Śliniaczki, Dodatki, Kocyki, Ręczniczki Bambusowe, Misie) jest w miarę szybka dostawa szybciej zamówić przez internet niż kolejny raz wybierzesz sie do sklepu
|
|
lenkaa82 (offline) |
12-11-2014 21:34:57 |
warszawa |
Ja mam taki charakter, że boję się zapeszyć i nie planowałam zakupów do 8 miesiąca. Ale niedawno moja koleżanka ( też przesądna ) urodziła w siódmym miesiącu nie mając kompletnie nic przygotowanego, wiec chyba jednak wybiorę się już niedługo na zakupy
|
martynka002 (offline) |
08-12-2014 14:14:16 |
|
ubranka zakupilam wiekszosc w rozm.62 i kilka szt z rożnych typów 56 i całe szczeście bo malutka ur,się 54cm długa.
|
martynka002 (offline) |
09-12-2014 11:38:20 |
|
Ja bardzo dużo zaoszczedzilam na ubrankach. I pewnie w przeliczeniu jest to ogromny koszt.
|
moniaijulka (offline) |
10-12-2014 15:05:25 |
Nowe |
Najlepiej kompletować wyprawkę w połowie tak w 5-7 miesiącu, żeby nie było za szybko nakupowane a potem coś złego się wydarzy, ani za późno gdy już dzidziuś będzie na świecie a tu wszystkiego brak. Ubranek lepiej nakupować kilka 56 i 62, bo nigdy nie wiadomo jakie dziecko się urodzi, moja córa miała 56 cm ale i tak 56 ubranka były za duże :/
Kaftaników w ogóle nie używałam i większość osób w tych czasach już ich nie używa bo się podwijają, najwygodniejsze są body i na to pajacyk. Muszę kupić sobie stojak do wanienki, bo siada mi już kręgosłup od schylania się do wanienki ![]() Termometr do kąpieli jest tani i przydatny ![]() ![]() Zamiast łóżeczka mamy kołyska na kółkach z wibracjami, karuzelą i muzyką w komplecie, polecam ![]() Sterylizator i podgrzewacz mamy w jednym, ale szczerze prawie jest nieużywany, także czas go sprzedać. Prawie wszystko z listy mam i polecam, jest dobrze sporządzona. Wyprawka wyszła nam troszkę ponad 3 tys z czego sam wózek 1300zł. |
martaleszno (offline) |
11-12-2014 14:14:46 |
Leszno |
Jak stwierdziła moja położna - smarowanie dziecka oliwką jest bez sensu. Skóra bobasów jest sucha i się łuszczy i to jest normalne. Smarowanie oliwką nie sprawi, że łuszcząca się skóra sie przyklei. Lepiej kąpać dziecko w emoliencie/emulsji dla dzieci typu ojlatum - to skuteczniejsze nawilżanie skóry bobasa, która tak naprawdę dopiero się przystosowuje do funkcjonowania w innym środowisku niż wodne w brzuchu mamy
|
donnavito (offline) |
15-12-2014 23:14:27 |
Iława |
Wiele dzieci jest za dużych na 56 od razu, lepiej kupować 62, ja sie wpakowałam w pieluchy, kupiłam dużo w rozmiarze 1, a potem trzeba było je oddać, myśłałam, ze dzieci wolniej rosną
![]() |
donnavito (offline) |
15-12-2014 23:15:26 |
Iława |
A co do oliwki, to zgadzam się z martaleszno, ze niekoniecznie, ja też używam emolientów i nie tzreb aniczym więcej smarować, sama kapiel wystarczy.
|
Globalne
Wątki: 5892, Posty: 1463280, Użytkownicy: 73604.
Ostatnio dołączył/a dagula.
Statystyki tego forum
Wątki: 219, Posty: 11548.