Trzydziesty trzeci tydzień ciąży

Wysłane przez ebobas 

ebobas (offline)

29-09-2009 10:23:08

Mamy już wózek. Już nawet próbna jazda była. Jest mięciutki, lekki i zwrotny. Bardzo mi się podoba, mam nadzieję, że i Ty synku będziesz się w nim dobrze czuł.

czytaj więcej

Ammiana (offline)

05-05-2013 21:41:34

Role
Ja bylam tydzien temu na usg i lekarka powiedziala mi ze mam bardzo malutkie dziecko ok. 1,5 kg a to byl juz 31tc zobaczymy jakie bedzie duze (moje dwie corkie sporo wazyly 3.300 i 4.400)

kaska1978 (offline)

15-07-2013 09:31:39

Nosidła
Witam.
Własnie dzisiaj zaczęłam 33 tc. Za tydzień wizyta u lekarza. Półtora tygodnia temu malutka ważyła już 1600g. ciekawe ile będzie ważyć za tydzień. Mam nadzieje że nie będzie duża bo łatwiej będzie rodzić. Czy któraś z mam ma termin na wrzesień i bezie rodzić w łodzi? Pozdrawiam.

ulilu (offline)

03-01-2014 01:02:07

Zjawienie
Witam ,jestem w 33 tyg.ciąży .W 29 tyg.mój synek ważył już 1800kg i ponoć jest o tydzień "ciążowy" większy niż powinien być choć ma jeszcze miejsce by się obracać to ja mam wrażenie ,że mu tam strasznie ciasno .Kopie mnie regularnie co 1,3 -2 h jak pięściarz co jest męczące zwłaszcza w nocy bo wybudza mnie ze snu-jak już uda mi się zasnąć .Z rodzinką śmiejemy się,że nie może wysiedzieć na miejscu i że to mały adehadowiec bo jak już zaczyna mnie kopać to z taką siłą i szybkością,że ja tego nie ogarniam .Brzuch w środku to chyba cały mam w siniakach smiling smiley .To moja druga ciąża i jest zdecydowanie inna -cięższa ,ale pocieszam się że może poród będzie łatwiejszy smiling smiley.W pierwszej ciąży nie miałam prawie żadnych dolegliwości i mogłam góry przenosić nie wiem skąd brałam werwe i siłe.A w tej ciąży to masakra jakaś,problem ze snem , zaparcia , zmęczenie , zgaga, senność,uczucie ciężkiego bolącego brzucha . Przekonałam się o tym jak niezawodna jest ilość wypijanej niegazowanej wody i razowo żytniego chleba z siemieniem oraz małego słoiczka dla dzieci śliwek suszonych na kolacje smiling smiley -sposób na zaparcia rewelacyjny i jedyny jaki zadziałał . Ważne dla mnie jest tylko to ,że maluszek mój tam w środku jest zdrowy i nic mu nie dolega a te moje dolegliwości to cóż taka kolej rzeczy trzeba znieść i tyle smiling smiley.Do porodu jeszcze dwa msc więc jeszcze sobie pomarudzę winking smiley bo termin na 27 luty boje się tylko tego jak wielki się urodzi skoro już teraz tyle waży ,pierwszy synek urodził się z wagą 3010kg więc za ciężki nie był i 53cm bo był znowu ponoć o tydzień mniejszy niż powinien być.Zamierzam rodzić na Żelaznej w Warszawie i mam nadzieje,że tam będzie ludzkie traktowanie bo na Inflanckiej to z pierwszym porodem przeżyłam rzeznię od samej izby przyjęć nie ludzkie traktowanie do samego końca.Będę dobrej myśli smiling smiley.Pozdrawiam

dorota2010 (offline)

10-05-2015 07:12:27

J-w
Dziś zaczyna się nam 33 tydzień smiling smiley po ostatnim badaniu maluszek ważył już 2 kg, więc teraz na pewno ma już więcej. Jest o ponad tydzień większy więc i szybciej się z nim zobaczymy.
Chcesz pisać na naszym forum? Załóż konto w 3 minuty i dołącz do nas już dziś!.

Kliknij żeby zalogować

Forum eBobas.pl - Statystyki

Globalne
Wątki: 5891, Posty: 1462559, Użytkownicy: 73604.
Ostatnio dołączył/a dagula.

Statystyki tego forum
Wątki: 45, Posty: 539.