Przepisy: Dla rodziny
Sposób przygotowania:
Truskawki umyj, obierz z szypułek.
1 galaretkę truskawkową rozpuść w ½ szklance gorącej wody, pozostaw do ostygnięcia.
Schłodzoną ubijaj mikserem około 2-3 minut aż zwiększy swoją objętość. Nie przerywając ubijania dodawaj stopniowo 3 serki.
Powstałą masę wylej na tortownicę, wstaw do lodówki aby się ścisnęło.
Po wyjęciu ułóż na niej truskawki.
Rozpuść galaretkę pomarańczową w 1 ½ szklance gorącej wody i ostudź. Tężejącą wylej na wcześniejszą warstwę pokrytą truskawkami.
Powtórz te same czynności z pozostałymi galaretkami.
1 galaretkę truskawkową rozpuść w ½ szklance gorącej wody, pozostaw do ostygnięcia.
Schłodzoną ubijaj mikserem około 2-3 minut aż zwiększy swoją objętość. Nie przerywając ubijania dodawaj stopniowo 3 serki.
Powstałą masę wylej na tortownicę, wstaw do lodówki aby się ścisnęło.
Po wyjęciu ułóż na niej truskawki.
Rozpuść galaretkę pomarańczową w 1 ½ szklance gorącej wody i ostudź. Tężejącą wylej na wcześniejszą warstwę pokrytą truskawkami.
Powtórz te same czynności z pozostałymi galaretkami.
Wyszukaj przepis
Jak rozpoznać pierwsze oznaki ciąży?
Zastanawiasz się, Jakie są pierwsze objawy ciąży? Wczesne symptomy mogą być zróżnicowane i...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub