Przepisy: Dieta płodności

Soczewica z kaszą jaglaną

  • łatwe
  • do 60 min

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Dieta: bezglutenowa, wysokokaloryczna,

Głowne składniki: warzywa , mąki, kasze, makarony, mięso i podroby,

Okazje: urodziny

Sposób przygotowania: gotowane , pieczone, smażone,


Składniki:

200 g soczewicy
200 g kaszy jaglanej
1 duża cebula
100 g smalcu, najlepiej gęsiego mielony pieprz
sól
majeranek
tarty kminek

Sposób przygotowania:

Soczewicę dokładnie płuczemy i na przez kilka godzin moczymy w zimnej wodzie. Następnie gotujemy na półmiękko i dodajemy do niej przebrane, dwukrotnie sparzone wrzątkiem jagły. Razem gotujemy do miękkości. Pokrojoną cebulę podsmażamy na smalcu i wrzucamy do soczewicy z kaszą jaglaną, razem z wyciśniętym czosnkiem, mielonym pieprzem, tartym kminkiem i solą. Dokładnie mieszamy, nakładamy do natłuszczonej smalcem brytfanny i w rozgrzanym piekarniku pieczemy około 25 minut w 180 °C.

Dodatki:

chleb lub bułki, warzywa konserwowe

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj